Video

Bekijk in deze sectie de eigen filmproducties en de televisiereportages van en over het ZOL.

 

Kijk naar de ZOL-kerstshow

Wat een jaar… 2020 valt niet samen te vatten in enkele woorden. Daarom blikten we de eerste ZOL-kerstshow in! Met verschillende gasten blikken we terug op 2020 maar kijken we ook vooruit naar 2021.

Veel kijkplezier, fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!

 

Project Hepatitis C

De hepatitis C case manager nurse

Binnen de zorGGroep Zin is deze case manager nurse het aanspreekpunt voor cliënten en medewerkers over alles wat met hepatitis C virale infectie te maken heeft. Alle cliënten worden door de case manager nurse aangesproken. Ze worden geïnformeerd rond de risico’s op besmetting en de ziekte zelf. Bovendien wordt elke cliënt aangeboden om kosteloos te worden getest op het hepatitis c virus. Indien de persoon positief test op virusdeeltjes in het bloed en dus besmet is, wordt er dadelijk een afspraak gemaakt met een lever specialist in een ziekenhuis naar keuze. De case manager nurse zal de dag van de afspraak, indien gewenst, ook aanwezig zijn in het ziekenhuis om de cliënt te begeleiden naar de afspraak. Tijdens de behandeling zal de case manager nurse de cliënt opbellen om te vragen hoe alles verloopt. Na genezing zal iedere persoon minimaal een keer worden getest

Vermits beelden meer zeggen dan woorden bieden wij jou een unieke blik achter de schermen aan. In onderstaande video kan je de case manager volgen in de begeleiding van een cliënt van de zorGGroep Zin. Bent u doorverwezen door de huisarts en gaat u zelfstandig naar de leverarts? Dan biedt deze video jou een inkijk op wat u kan verwachten op uw afspraak met de leverarts.

Lees meer over het hepatitis C virus.

Toegangspoortjes met QR-code inkomhal

Sinds donderdag 5 november gebruiken we op Campus Sint-Jan een geautomatiseerd toegangssysteem dat werkt met een QR-code. We nemen hiervoor een geavanceerd systeem met toegangspoortjes in dienst dat voor het eerst de volgende functionaliteiten combineert: Voorhoofd temperatuurmeting, controle op het dragen van een mondmasker en het scannen van een QR-code.

In dit filmpje kan je bekijken hoe alles in z’n werk gaat. Heb je na het bekijken van het filmpje nog vragen check dan zeker de antwoorden op enkele veelgestelde vragen.

Dit is wie wij zijn

2020 is het Internationale jaar van de Verpleegkunde maar 2020 is ook het jaar waarin COVID-19 wereldwijd verpleegkundigen tot uitzonderlijke prestaties dreef. Het inspireerde het ZOL om een kortfilm te maken over het verpleegkundig beroep, in samenwerking met Hogeschool UCLL en HBO Verpleegkunde Genk. Het resultaat is een knappe, 5 minuten durende kortfilm die verpleegkunde in beeld brengt in al zijn diversiteit. Het ZOL is dan ook trots op zijn mensen en… ook wel op deze film: ‘Dit is wie wij zijn. Dit zijn onze verpleegkundigen.’

Wil je meer weten over hoe de film tot stand kwam? We schreven een uitgebreid artikel over de lancering van de kortfilm 'Dit is wie wij zijn'.

Samen houden we COVID-19 uit het ZOL

"Over onze bezoekregeling...

Toegegeven. Onze bezoekregeling is soms streng. We weten dat, maar we zijn niet over één nacht ijs gegaan. Onze regeling is weldoordacht en heeft slechts één doel: iedereen die in het ZOL moet zijn maximaal beschermen tegen besmetting met COVID-19. We hopen dat u hiervoor begrip kan opbrengen. Zo houden we het veilig voor onze patiënten, bezoekers en zorgverleners."

Erwin Bormans,algemeen directeur ZOL

Gastroscopie

Prof.dr. Philip Caenepeel legt het verloop van een gastroscopieonderzoek uit.

Coloscopie

Prof.dr. Philip Caenepeel legt het verloop van een coloscopieonderzoek uit.

Dr. Astrid Van Lantschoot

Onze filmdienst stelt geregeld één van onze artsen voor. Je komt onder andere te weten wie onze artsen zijn, wat hun specialisme is en waarom ze voor het ZOL gekozen hebben. Maak kennis met dr. Astrid Van Lantschoot (Anesthesiologie).

Dr. Koen Van Boxem

Onze filmdienst stelt geregeld één van onze artsen voor. Je komt onder andere te weten wie onze artsen zijn, wat hun specialisme is en waarom ze voor het ZOL gekozen hebben. Maak kennis met dr. Koen Van Boxem (Anesthesiologie).

Prof. dr. Laurent Pison

Onze filmdienst stelt geregeld één van onze artsen voor. Je komt onder andere te weten wie onze artsen zijn, wat hun specialisme is en waarom ze voor het ZOL gekozen hebben. Maak kennis met prof. dr. Laurent Pison (Cardiologie).

Dr. Koen Ameloot

Onze filmdienst stelt geregeld één van onze artsen voor. Je komt onder andere te weten wie onze artsen zijn, wat hun specialisme is en waarom ze voor het ZOL gekozen hebben. Maak kennis met dr. Koen Ameloot (Cardiologie).

Spoedgevallen - Waarom wacht u?

Mensen vragen zich wel eens af waarom ze moeten wachten op de dienst Spoedgevallen. Wij maakten er een filmpje over.

Medische looptips van de ZOL-specialisten - Dr. Johan Van Lierde

In de aanloop naar Genk Loopt vroegen wij aan enkele van onze topspecialisten medische gezondheidstips die belangrijk zijn om goed te kunnen sporten.

Het nu de beurt aan cardioloog en sportarts dr. Johan Van Lierde. Hij focust zich op de impact van sporten op het hart. Interessant bij de voorbereiding voor Genk Loopt.

ZOLzine in een nieuw jasje

We hebben ons personeelsmagazine in een nieuw jasje gestoken, met veel ruimte voor straffe fotografie en persoonlijke verhalen. Zo informeren we al onze medewerkers over het reilen en zeilen in het ZOL.

Dagkliniek Geneeskunde

Patiënten krijgen een behandeling op Dagkliniek Geneeskunde. Een groot deel van deze behandelingen is chemotherapie.

Deze film hebben we gemaakt als ondersteuning en aanvulling op de andere informatie die patiënten krijgen. We brengen het traject van de "eerste dag" in beeld aangevuld met nuttige informatie. We richten ons dan ook in de eerste plaats naar deze patiënten die voor hun behandeling naar de Dagkliniek Geneeskunde doorverwezen worden.

Medische looptips van de ZOL-specialisten - Dr. Leonie Geukens

In de aanloop naar Genk Loopt vroegen wij aan enkele van onze topspecialisten medische gezondheidstips die belangrijk zijn om goed te kunnen sporten.

Dit keer geeft dr. Leonie Geukens specialiste fysische geneeskunde, revalidatie-arts en sportarts in het ZOL haar tips om gezond te sporten.

Hepatit B

Dünyada 257 milyon kişi hepatit B virüsü enfeksiyonu ile yaşamakta. Peki hepatit B nedir? Siroz ve karaciğer kanseri gibi ölümcül hastalıklara yol açan hepatit B virüsünün teşhis ve tedavi yolları ile ilgili tüm detayları videomuzda bulabilirsiniz...

Hepatitis B

Wereldwijd leven 257 miljoen mensen met een hepatitis B virus infectie. Chronische hepatitis B kan leiden tot serieuze complicaties zoals levercirrose, leverkanker en leverfalen.

Voor meer informatie rond diagnose en behandeling van hepatitis B kunt u terecht bij onze video.

Medische looptips van de ZOL-specialisten - Prof. dr. Bellemans

In de aanloop naar Genk Loopt vroegen wij aan enkele van onze topspecialisten medische gezondheidstips die belangrijk zijn om goed te kunnen sporten.

Prof. dr. Johan Bellemans, orthopedisch chirurg gespecialiseerd in het behandelen van knieproblemen en sportblessures geeft als eerste 4 sporttips.

Nieuw@ZOL - Zintuigenplatform

Kijk even binnen in ons zintuigenplatform.

De diensten KNO, MKA en Oogziekten werken er samen in een volledig nieuwe infrastructuur, georganiseerd en ingericht volgens de nieuwste tendenzen en ontwikkelingen.

Klinisch Laboratorium in beeld gebracht

Wekelijks komen er in het Klinisch Laboratorium zo'n 15.000 aanvragen voor analyse van stalen binnen. Het gaat dan om bloedstalen, urinestalen, stoelgangstalen en stalen met andere lichaamsvochten. De 90-tal medewerkers van het labo staan non-stop paraat om deze stalen te analyseren.

Het Klinisch Laboratorium is ISO-gecertificeerd en bestaat uit vijf takken: klinische chemie, microbiologie, spermadiagnostiek, hematologie en moleculaire diagnostiek. Wat dit precies inhoudt en hoe het labo werkt, ziet u in dit filmpje.

Topdokters trailer

Op maandag 28 januari start op Vier de nieuwe reeks van Topdokters. De reeks kleurt voor het eerst Limburgs. Twee van de negen artsen die van dichtbij gevolgd worden, zijn namelijk actief in het ZOL.

Het gaat om de gerenommeerde kniechirurg prof. dr. Johan Bellemans, een wereldautoriteit in zijn vak en om interventieradioloog dr. Luc Stockx, gespecialiseerd in het invasief behandelen van beroertes.

Wij kijken alvast erg uit naar de nieuwe reeks. Gaat u ook kijken?

Topdokters, vanaf 28 januari elke maandag om 20.35 uur op Vier.

Centrale Sterilisatie Afdeling, achter de schermen

Neem een kijkje bij onze dienst Centrale Sterilisatie. Een dienst die achter de schermen werkt maar die onmisbaar is in ons ziekenhuis.

Een team van 45 medewerkers staat elke dag, 24 uur op 24, klaar om ervoor te zorgen dat alle medische hulpmiddelen steriel en risicoloos gebruikt kunnen worden bij het behandelen van de patiënt.

ZOL Beweegt

Het ZOL houdt haar werknemers fit!

Ter promotie van bewegen op het werk kwam ‘Sport Vlaanderen’ - de sportadministratie van de Vlaamse overheid - in september een promofilmpje draaien op en rond onze campus Sint-Jan. De keuze viel op ons omdat wij met het project ZOL Beweegt tal van initiatieven organiseren om onze medewerkers aan het bewegen te krijgen.

Ziekenwagen met een volledig elektronische brancard

Onze nieuwe ziekenwagen (juli 2018) op de dienst Spoedgevallen is de eerste in Limburg met een volledig elektronische brancard. Dit technologisch hoogstandje kan volledig autonoom patiënten tot 320 kg tillen. Een enorme vooruitgang, zowel voor het comfort van de patiënt als voor het ergonomisch verantwoord werken door onze ambulanciers en verpleegkundigen op Spoed.

Dr. David Verhaert

Onze filmdienst stelt geregeld één van onze artsen voor. Je komt onder andere te weten wie onze artsen zijn, wat hun specialisme is en waarom ze voor het ZOL gekozen hebben. Maak kennis met dr. David Verhaert (Cardiologie).

Broertjes en zusjes van prematuurtjes

17 november is het Internationale dag van de Prematuurtjes.

Het ZOL is het enige ziekenhuis in Limburg dat over een Intensive Care voor vroeggeboren kinderen beschikt.

Dit jaar focussen wij op de broertjes en zusjes van prematuurtjes. Het is voor hen steeds een spannend moment wanneer ze voor het eerst hun kleine broer of zus mogen bezoeken. Om hen hier op voor te bereiden maakte onze filmdienst een mooie film. Met een glansrol voor Alexander die voor het eerst bij zijn broertje op bezoek komt.

Dag tegen Kanker 2017

19/10 was het de Dag tegen Kanker. Wij kregen Joris Hessels en Dominique 'Dompie' Van Malder van het immens populaire en steengoede programma Radio Gaga op bezoek. Beide presentatoren namen uitgebreid de tijd om een babbeltje te slaan met onze kankerpatiënten en hen een hart onder de riem te steken. Joris en Dompie leggen zelf uit waarom hun bezoek aan het ZOL 'een beetje aanvoelde als thuiskomen'.

Synaps Park persconferentie

19/10 werden de toekomstplannen toegelicht en de naamswijziging naar Synaps Park van de site waarop we in Genk werkzaam zijn, bekend gemaakt. Onze filmdienst vroeg aan ZOL-voorzitter Tom Arts om de plannen nog even toe te lichten.

Dr. Joeri Meyns

Onze filmdienst stelt geregeld één van onze artsen voor. Je komt onder andere te weten wie onze artsen zijn, wat hun specialisme is en waarom ze voor het ZOL gekozen hebben. Maak kennis met dr. Joeri Meyns (Mond-, Kaak- en Aangezichtsheelkunde).

Dr. Wendy De Roock

Onze filmdienst stelt geregeld één van onze artsen voor. Je komt onder andere te weten wie onze artsen zijn, wat hun specialisme is en waarom ze voor het ZOL gekozen hebben. Maak kennis met dr. Wendy De Roock (Oncologie).

Dr. Sigi Nauwelaers

Onze filmdienst stelt geregeld één van onze artsen voor. Je komt onder andere te weten wie onze artsen zijn, wat hun specialisme is en waarom ze voor het ZOL gekozen hebben. Maak kennis met dr. Sigi Nauwelaers (Thoracovasculaire heelkunde).

Respiratoire revalidatie - Informatiefilm traject patiënt

Informatiefilm over het traject dat een patiënt aflegt bij een respiratoire revalidatie in het Revalidatiecentrum.

Cardiale revalidatie - Informatiefilm traject patiënt

Informatiefilm over het traject dat een patiënt aflegt bij een cardiale revalidatie in het Revalidatiecentrum.

Nieuw@ZOL - Raadpleging Pediatrie

Onze vernieuwde raadpleging Pediatrie in beeld. Mooie muur- en deurstickers maken het wachten en de onderzoeken aangenamer voor onze patiëntjes.
Zelfs de werkkledij van de medewerkers kreeg een extra kindvriendelijk accent.

Rookstop in het Ziekenhuis Oost-Limburg - 31 mei 2017

In de voormiddag van woensdag 31 mei voeren de tabakologen An Coenen en Inge Goffart van het ZOL gratis CO-metingen uit in de inschrijvingshal van campus Sint-Jan in Genk. De actie kadert binnen de Werelddag Zonder Tabak. Via een eenvoudige ademtest wordt bij rokers de graad van verslaafdheid aan nicotine gemeten.

Nieuw@ZOL - Klinisch Labo

We maakten een filmpje over ons Klinisch Labo, dat niet zo lang geleden verhuisde naar een nieuwe locatie. In het labo worden dagelijks analyses uitgevoerd op bloed, urine, stoelgang en andere lichaamsmaterialen. Onze medewerkers werken er met de modernste apparatuur.

Radio Gaga in het ZOL

VRT reporters Dominique en Joris van Radio Gaga op campus Sint-Jan waar ze in het kader van Kom op tegen Kanker de ganse dag mensen geïnterviewd hebben die te maken hebben met kanker.

De reportages worden uitgezonden op 30 april op één.

Nieuw@ZOL - Apotheek

Onze filmdienst maakte een filmpje over de ziekenhuisapotheek van het ZOL. Deze dienst speelt een belangrijke rol in het herstel van de patiënt. Ze zorgt voor een correcte ondersteuning van diagnoses en therapieën zowel op het vlak van administratie, distributie als productie.

Vrijwilligers in het ZOL

Het ZOL telt maar liefst 182 vrijwilligers, die zich onbezoldigd en uit vrije wil inzetten voor anderen. Ze maken het onze patiënten makkelijker en aangenamer.

Een dikke merci aan alle vrijwilligers! Jullie inzet wordt ontzettend gewaardeerd en is allesbehalve vanzelfsprekend.

Nieuw@ZOL - Interventioneel Hart- en Vaatcentrum

Sinds begin dit jaar beschikt het ZOL op campus Sint-Jan over een gloednieuw en hypermodern Interventioneel Hart- en Vaatcentrum. Er zijn 7 behandelzalen met de modernste apparatuur, een recoveryafdeling en een dagkliniek. Werp hier een blik achter de schermen.

Nieuw@ZOL - Gastro-enterologie

Onze filmdienst maakte een mooi filmpje van de vernieuwde dienst Gastro-enterologie en Endoscopie. De dienst beschikt over een uitgebreide raadpleging en een dagkliniek met vijf interventiezalen, een recovery en een wasstraat voor de endoscopen. Er werd veel aandacht besteed aan het comfort van de patiënt maar ook de zorgverleners hebben nu een aangename plek om te werken.

MRI-onderzoek

Praktische informatiefilm over hoe een MRI-onderzoek verloopt in het ZOL.

Nieuw@ZOL - Inschrijvingen Medische Beeldvorming

Recent openden we onze vernieuwde inschrijvingsbalie van de dienst Medische Beeldvorming op campus Sint-Jan. Een impressie.

Dr. Thibaut Vanneste

Onze filmdienst stelt geregeld één van onze artsen voor. Je komt onder andere te weten wie onze artsen zijn, wat hun specialisme is en waarom ze voor het ZOL gekozen hebben. Maak kennis met dr. Thibaut Vanneste (anesthesiologie)

Dr. Lore Lambrichts

Onze filmdienst stelt geregeld één van onze artsen voor. Je komt onder andere te weten wie onze artsen zijn, wat hun specialisme is en waarom ze voor het ZOL gekozen hebben. Maak kennis met dr. Lore Lambrichts (ouderenpsychiatrie).

Nieuw@ZOL - da Vinci Robot - Robotchirurgie

Ontdek onze operatierobot. De da Vinci Xi wordt in dit filmpje door uroloog dr. Bernard Bynens bediend. De dienst Urologie zet de robot onder andere in om prostaatkanker te behandelen. Ook andere specialismen zoals Gynaecologie, Cardiochirurgie en Abdominale heelkunde maken gebruik van de robot tijdens het opereren. De chirurg kan accurater te werk gaan en de herstelperiode voor de patiënt is vaak merkelijk korter.

Dag tegen Kanker 2016

De hele week werden tal van activiteiten georganiseerd om onze kankerpatiënten te verwennen. Ze konden onder andere ook terecht bij lotgenotenvereniging Boratie & Partner vzw voor steun en informatie over borstkanker.

Op de Dag tegen Kanker zelf (20/10) kwam Annemie Ramaekers van TVL op bezoek om onze patiënten een hart onder de riem te steken.

Bekijk hier het videoverslag.

Dr. Kristof Menten

Onze filmdienst stelt geregeld één van onze artsen voor. Je komt onder andere te weten wie onze artsen zijn, wat hun specialisme is en waarom ze voor het ZOL gekozen hebben. Maak kennis met dr. Kristof Menten (Keel-, Neus- en Oorziekten).

Dr. Bob Bloemendaal

Onze filmdienst stelt geregeld één van onze artsen voor. Je komt onder andere te weten wie onze artsen zijn, wat hun specialisme is en waarom ze voor het ZOL gekozen hebben. Maak kennis met dr. Bob Bloemendaal (Abdominale heelkunde).

Dr. Hugo Van Herendael

Onze filmdienst stelt geregeld één van onze artsen voor. Je komt onder andere te weten wie onze artsen zijn, wat hun specialisme is en waarom ze voor het ZOL gekozen hebben. Maak kennis met dr. Hugo Van Herendael (Cardiologie).

Dr. Bob Vermeulen

Onze filmdienst stelt geregeld één van onze artsen voor. Je komt onder andere te weten wie onze artsen zijn, wat hun specialisme is en waarom ze voor het ZOL gekozen hebben. Maak kennis met dr. Bob Vermeulen (Plastische heelkunde).

Dr. Elke Van Hoyweghen

Onze filmdienst stelt geregeld één van onze artsen voor. Je komt onder andere te weten wie onze artsen zijn, wat hun specialisme is en waarom ze voor het ZOL gekozen hebben. Maak kennis met dr. Elke Van Hoyweghen (Pediatrie).

Dr. Leonie Geukens

Onze filmdienst stelt geregeld één van onze artsen voor. Je komt onder andere te weten wie onze artsen zijn, wat hun specialisme is en waarom ze voor het ZOL gekozen hebben. Maak kennis met dr. Leonie Geukens (Fysische geneeskunde en revalidatie, tevens sportarts).

MRI onderzoek bij een kind onder lichte narcose

De dienst Pediatrie van het Ziekenhuis Oost-Limburg liet een informatiefilm maken over het verloop van een MRI onderzoek bij een kind onder lichte narcose.
Een goede samenwerking tussen de diensten Medische Beeldvorming, Anesthesie en Pediatrie in het Ziekenhuis Oost-Limburg.
Bezoek de website van dienst Pediatrie.

Rookstop in het Ziekenhuis Oost-Limburg

Op maandag 30 mei kunnen rokers op campus Sint-Jan in Genk een nicotinemeting laten uitvoeren bij onze tabakologen. Deze actie kadert binnen de Wereld Anti-Tabaksdag. Onze tabakologen organiseren trouwens ook groepssessies voor mensen die willen stoppen met roken. De slaagcijfers voor deelnemers aan deze sessies zijn hoog. We maakten er een filmpje over met getuigenissen van deelnemers.

Dr. Guido Heijsters

Onze filmdienst stelt geregeld één van onze artsen voor. Je komt onder andere te weten wie onze artsen zijn, wat hun specialisme is en waarom ze voor het ZOL gekozen hebben. Maak kennis met dr. Guido Heijsters (Mond-, kaak- en aangezichtsheelkunde).

Dr. Sofie Van Cauter

Onze filmdienst stelt geregeld één van onze artsen voor. Je komt onder andere te weten wie onze artsen zijn, wat hun specialisme is en waarom ze voor het ZOL gekozen hebben. Maak kennis met dr. Sofie Van Cauter (Medische Beeldvorming).

Bewegen na een rugoperatie

Dit is een informatiefilm voor patiënten die een hernia operatie in de rug ondergaan hebben. Stap voor stap worden de oefeningen uitgelegd en in beeld gebracht.

Dienst Fysio Ziekenhuis Oost-Limburg

Radiotherapie LOC Ziekenhuis Oost-Limburg

LOC is een samenwerkingsverband tussen het Ziekenhuis Oost-Limburg en het Jessa ziekenhuis. Dit op het domein van kankerbehandeling.

Deze film geeft gerichte informatie aan personen die een bestralingsbehandeling moeten krijgen in het Ziekenhuis Oost-Limburg. Stap voor stap leggen we het behandelingstraject uit.

Ziekenhuis Oost-Limburg 20 Jaar

2016, de fusie van de drie ziekenhuizen, ziekenhuis André Dumont, ziekenhuis Sint-Barbara en ziekenhuis Sint-Jan bestaat 20 jaar. Via getuigenissen krijgen we een beeld hoe deze fusie verlopen is. We kijken naar het verleden, het heden en de toekomst van het Ziekenhuis Oost-Limburg.

Hanne moet een dagje naar het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL)

Opgenomen worden in een ziekenhuis is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis.
Dat geldt voor kinderen van alle leeftijden. Om kinderen van thuis uit voor te bereiden op een ingreep maakten we een filmpje over een opname in onze dagkliniek heelkunde, gezien door de ogen van een kind. 
Met dank aan steractrice Hanne Grispen!

Werken in het ZOL - Een gezonde ambitie

Werken in het ZOL - Een gezonde ambitie

Verloskamer Ziekenhuis Oost-Limburg campus Sint-Jan

Maak kennis met de afdeling Verloskamer in Ziekenhuis Oost-Limburg campus Sint Jan te Genk. 
Met jaarlijks ruim meer dan 2000 bevallingen.

Het operatiekwartier van Ziekenhuis Oost-Limburg

Hoe verloopt het traject van patiënten die een ingreep moeten ondergaan in het operatiekwartier en welke rol spelen de verpleegkundigen in het OK? 
Dat brachten we in beeld vanuit het oogpunt van drie verschillende types patiënten.

© 2021 Ziekenhuis Oost-Limburg