Praktisch

Kleding en toiletgerief

Wat brengt u mee?

 • nachtkleding, ondergoed, kamerjas, pantoffels,
 • handdoeken en washandjes, zakdoeken, zeep, kam, scheergerei, tandenborstel en tandpasta.

Zorg dat u steeds degelijke pantoffels draagt wanneer u uw bed verlaat. Dit om uitglijden en vallen te voorkomen.

Winkel

Toiletartikelen en andere gerief wordt in beperkte mate aangeboden in het winkeltje Bar Bouffe/Van Harte. U vindt er ook maaltijden, snoepgoed, dranken en geschenken.

Maaltijden

Er worden verschillende koude en warme maaltijden aangeboden waaruit u dagelijks kan kiezen. Uw keuze wordt u telkens door de logistiek assistent de dag vooraf gevraagd.

Het ontbijt wordt geserveerd tussen 8 en 9 uur, het middagmaal tussen 11.30 en 13 en het avondmaal tussen 16.30 en 18 uur, afhankelijk van de afdeling.

Rooming-in

Indien nodig kan een begeleidend persoon bij een patiënt overnachten in het ziekenhuis (rooming-in). Informatie over een verblijf via rooming-in krijgt u bij de dienst Patiëntenadministratie of bij de hoofdverpleegkundige van de afdeling.
Op de kinderafdeling kunnen één van de ouders bij zijn of haar kind op de kamer blijven. Rooming-in is ook mogelijk op de kraamafdeling.
Een begeleider of ouder betaalt voor de rooming-in een forfaitair bedrag van 23 euro per dag voor het gebruik van de maaltijden. Zonder maaltijden is dit 6 euro per dag.
De maaltijden worden op de kamer bezorgd. Maaltijden (of andere voedingen) kunnen in de afdelingskeuken bewaard en/of opgewarmd worden.
Wanneer u van de rooming-in mogelijkheid wil gebruik maken, vraagt u dit aan de hoofdverpleegkundige. Welke accomodatie beschikbaar is (douche op de kamer, zetelbed e.a), is afhankelijk van de afdeling en kan u vragen aan de hoofdverpleegkundige.

Bezoekregeling

Alle ZOL-afdelingen, op enkele uitzonderingen als Hartbewaking, Psychiatrie en Intensieve Zorgen na, zijn vrij toegankelijk voor bezoekers tussen 11.30 en 20 uur. Uiteraard zijn ook kinderen welkom.
Op de geriatrische verblijfafdelingen is bezoek toegelaten vanaf 11.30 uur op campus Sint-Jan en campus Sint-Barbara.
Om de rust en verzorging van de patiënten goed te laten verlopen, vragen wij dat bezoekers de bezoekregeling respecteren. Enkel na overleg met de hoofdverpleegkundige zijn afwijkingen op deze regeling mogelijk. Zo kan in bepaalde omstandigheden (bv. tijdens de dag van een operatie, hulp bij voeding, ..) de hulp van een familielid zelfs wenselijk zijn.

Meer informatie over de bezoekuren

Uw kamer

Uw kamer beschikt over een ijskast, televisie en gratis wifi. Niet elke kamer beschikt over een douche. Er zijn wel gemeenschappelijke douches beschikbaar op de afdeling.

Een propere kamer kan helpen uw verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken.
Misschien heeft u echter al gemerkt dat er op een andere manier wordt schoongemaakt dan bij u thuis. Omdat voor een ziekenhuis andere normen gelden, is er samen met de ziekenhuishygiënisten een aangepast schoonmaakprogramma opgesteld.

Roken

Op de campussen van Ziekenhuis Oost-Limburg geldt er een algemeen rookverbod: niet alleen de gebouwen, maar ook in de toiletten, in alle parkings, de wegen naar de ZOL-gebouwen, de wandelpaden, zitbanken, parken, etc. zijn voortaan rookvrije zones.

Enkel in de daartoe bestemde rookzones mag er gerookt worden. De locaties van deze rookzones vindt u hier:

Campus Sint-Jan (klik hier voor een plannetje)

 • Rookcabine op het Dorpsplein in de buurt van de trappen naar K -1.
 • Rookcabine tussen Spoed en personeelsparking.
 • Voor de PAAZ-afdeling is er een specifieke rookzone voor deze beperkte patiëntengroep.

Campus Sint-Barbara (klik hier voor een plannetje)

 • Rookcabine aan de rechterzijde van de hoofdingang.
 • Rookzone aan opslag dienst Technische Zaken.

Medisch Centrum André Dumont

 • Hier is er geen rookzone voorzien.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in het ziekenhuis.

Telefoneren

Bij iedere opname beschikt u over een telefoontoestel waarmee u zowel nationaal als internationaal kan telefoneren, zonder tussenkomst van de telefooncentrale. U dient enkel de instructies op de groene kaart te volgen die u krijgt bij uw inschrijving. Uw toestel wordt bij inschrijving gekoppeld aan een telefooncode die aan u toegewezen wordt.

U krijgt bij uw opname twee kaartjes:

 • Op de witte kaart wordt het telefoonnummer vermeld waarop u in het ziekenhuis bereikbaar bent. U kan dit nummer meedelen aan uw familie zodat zij u steeds rechtstreeks kunnen bellen.
 • Op de groene kaart wordt uw persoonlijke telefooncode vermeld. Deze code dient u te vormen vóór ieder abonneenummer dat u kiest op uw telefoontoestel. Let op: deze code dient u veilig te bewaren, zoniet kunnen anderen uw code misbruiken en op uw kosten bellen.

Voor het telefoontoestel betaalt u een huurprijs van €1.25 per dag, vermeerderd met de kosten van de gevoerde gesprekken. De gesprekskosten bedragen €0,30 per gesprekseenheid.

Let op, de kosten van een gesprekseenheid zijn afhankelijk van bepaalde elementen:

 • bellen tijdens de piekuren (8-18 uur) is duurder dan tijdens de daluren,
 • bellen naar een gsm is duurder dan naar een vast toestel,
 • buitenlandse gesprekken zijn duurder dan zonale gesprekken.

Bij iedere opname wordt door de centrale automatisch een maximum budget van €125 aangemaakt. Dit is nodig om gebruik te kunnen maken van uw telefoontoestel. Uiteraard betaalt u achteraf enkel de dagelijkse huurprijs en de prijs van de gevoerde gesprekken.

Indien u het budget opgebruikt heeft, krijgt u een signaal. Enkele ogenblikken later zal de telefoonlijn verbroken worden en kan u enkel nog intern telefoneren.

Indien u verder gebruik wil maken van uw telefoontoestel dient u het volgende te doen:

 • u betaalt de reeds verbruikte €125 aan de kassa in de inkomhal,
 • u bepaalt zelf hoeveel u nog wil telefoneren en betaalt deze som. Vanaf dan heeft u opnieuw de beschikking over alle telefoonfaciliteiten.

U kan tijdens het opnamegesprek vragen een bedrag in te zetten dat afwijkt van het vastgestelde budget van 125 euro, bv. u wenst enkel zonaal te telefoneren voor een maximum van €25. Dit is bijvoorbeeld wenselijk bij opname van grotere kinderen.

Vragen in verband met telefonie kan u stellen tijdens het opnamegesprek. U kan tijdens uw opname ook steeds terecht bij de dienst Patiëntenadministratie op volgend telefoonnummer:

 • Campus Sint-Barbara: tel. 089/32 40 50
 • Campus Sint-Jan: tel. 089/32 40 40

Gebruik van gsm

Het is toegelaten om de gsm te gebruiken in het ziekenhuis, behalve op kritische afdelingen als Hartbewaking, Medische Beeldvorming, Neonatologie, Operatiekwartier en Intensieve Zorgen. Dit om de veiligheid van de patiënten daar niet in gevaar te brengen.

Waardevolle voorwerpen

U brengt best geen waardevolle voorwerpen mee naar het ziekenhuis. Het Ziekenhuis Oost-Limburg is niet verantwoordelijk voor eventueel verlies van eigendommen van patiënten. Indien u toch waardevolle voorwerpen bij u heeft, kan u deze aan de hoofdverpleegkundige afgeven. Deze zorgt ervoor dat ze veilig worden opgeborgen. Voor deze inbewaringgeving ontvangt u een ontvangstbewijs. U kan uw persoonlijke bezittingen enkel tijdens de kantooruren terugvragen.
Laat uw portefeuille, handtas of waardevolle voorwerpen nooit onbewaakt achter wanneer u de kamer verlaat. Laat uw portefeuille ook niet achter in de lade van uw nachttafel. Dit is de eerste plaats waar een mogelijke dief zal gaan kijken.
Bent u toch het slachtoffer van diefstal? Meld dit dan zo snel mogelijk aan de (hoofd)verpleegkundige.

Verloren en gevonden voorwerpen

Indien u goederen verliest in het ziekenhuis, kan u hiernaar informeren bij de dienst Patiëntenbegeleiding (tel. 089/32 16 41). U moet uw naam en geboortedatum doorgeven en het verloren goed kunnen omschrijven. Gevonden goederen worden twee maanden bewaard.

Gevonden voorwerpen bij Ziekenhuis Oost-Limburg op iLost

Kapsters op afspraak

Wij hebben een overeenkomst met een  kapster, die bereid is op campus Sint-Janb en Sint-Barbara op afspraak uw haar te komen verzorgen tijdens uw ziekenhuisverblijf.

U kan haar bellen voor een afspraak.

 • Monique Stevens
  • tel. 089/76 18 55
  • GSM 0472/83 19 19

Op onderstaande tabel staat aangegeven wanneer ze beschikbaar zijn op de campus waar u verblijft.

 

 

Sint-Barbara

Sint-Jan

Maandag

Monique Stevens
(13.00-18.00 uur)

-

Dinsdag

Monique Stevens
(13.00-18.00 uur)

-

Woensdag

Monique Stevens
(13.00-18.00 uur)

-

Donderdag

-

Monique Stevens
(9.00-16.00 uur)

Vrijdag

-

-

 

Prijslijst

Dames

Heren

Wassen en föhnen

€ 15

€ 10

Wassen, knippen, föhnen

€ 25

€ 15

Wassen, mis en plie

€ 15  

Wassen, knippen, mis en plie

€ 25  
Snit (enkel knippen)

€ 10

€ 10

Permanent (all-in)

€ 55

€ 25

Kleuring (all-in)

€ 55

€ 55

Bijkleuren (uitgroei max. 2cm)

€ 20

€ 20

Mechen (voor lang haar)

€ 30

€ 30

Balleage

€ 20

€ 20

Crèmebad

€ 2

€ 2

Placenta vitamine

€ 4

€ 4

Epileren 

€ 5

€ 5

Trimmen van de baard

  € 5
Kleurverstevigen

€ 3,65

€ 3,65

 

Contante betaling, rechtstreeks aan de kapster.

© 2022 Ziekenhuis Oost-Limburg