ZOL lanceert nieuwe wervingscampagne: ‘ZOL zit in je. En dat uit zich.’

ZOL lanceert nieuwe wervingscampagne: ‘ZOL zit in je. En dat uit zich.’
woensdag, 20 mrt 2024

"In een sector met knelpuntberoepen moet je wel origineel en authentiek uit de hoek komen.”

GENK, 21 maart 2024 – Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) pakt dit voorjaar uit met een gloednieuwe HR-campagne die nieuw talent naar het grootste zorghuis in Limburg moet trekken. Met de slogan ‘ZOL zit in je. En dat uit zich’, mikt het ziekenhuis op potentiële kandidaten die het ZOL-DNA in dragen en hun talenten willen aanscherpen. Om de campagne tot leven te brengen, kregen de eigen medewerkers – van verpleegkundig personeel tot keuken- en HR-medewerkers – een verrassend plekje in de spotlights. Een verhaal voor en door ónze mensen.

ZOL zit in je
In de slogan zet het ziekenhuis de identificatie met het ZOL centraal. “Werken in ons ziekenhuis is niet zomaar een job”, vertelt personeelsdirecteur Guido Van Hamme. “Het vormt een deel van iemands persoonlijkheid. Dat werkt in twee richtingen: de creatieve, sportieve of sociale vaardigheden die mensen in hun vrije tijd bijschaven, zijn van onschatbare waarde op de werkvloer. Maar ook andersom. Je hoeft geen rol te spelen op je werk, je mag gewoon zijn wie je bent. Die mentaliteit zorgt ervoor dat werknemers het beste uit zichzelf durven halen. Zo  maken ze een tastbaar verschil in hun eigen carrière en in het leven van anderen.”

Eigen mensen
De campagne werkt met knappe beelden en een heldere boodschap (zie enkele voorbeelden in bijlage). De ZOL-medewerkers vertolken de hoofdrollen in de nieuwe campagne. Met als bijzonderheid dat ze niet in hun werkomgeving geportretteerd werden maar wel tijdens het uitoefenen van hun passie. De kwinkslag en het vleugje humor in ieder beeld verwijst naar hun job in het ziekenhuis en geeft de campagne een originele en leuke extra dimensie die bovendien voor de nodige ‘stopkracht’ zorgt. “Het is belangrijk om in een sector met knelpuntberoepen origineel en authentiek uit de hoek te komen”, geeft Guido Van Hamme mee. “Het hartvormige logo staat dan weer voor de toewijding en empathie die elke ZOL-medewerker voor de job en het ziekenhuis voelt. In het ZOL heeft elke functie een hart voor mensen.”

Groeipotentieel
De verhalen van de medewerkers in de campagne zijn stuk voor stuk unieke verhalen. Van echte mensen die een mooie carrière maakten en carrièresprongen of -switches maakten binnen ZOL. Al vormen ze geen uitzonderingen. Het doel van de campagne? Het enorme groeipotentieel in de verf zetten voor toekomstige werknemers. Er is ruimte voor ieders talenten. Met de juiste begeleiding via het ZOL Talent Center positioneert het ziekenhuis zich met de campagne als een werkplek waar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling hoog op de agenda staan.

De campagnebeelden en de carrièremogelijkheden bij ZOL vind je op www.zoljobs.be of hieronder!.

VALERIE DE BOEL

Valerie? Die werkt bij ZOL als paramedisch teambegeleider op de dienst nucleaire geneeskunde. Dat merk je meteen. Ze geeft het beste van zichzelf. Op de dans- én werkvloer. Voor haar draait alles om mensen. Altijd in beweging, op zoek naar verbinding en verbetering in haar team. Dus plooit ze zich dubbel voor haar publiek. Haar keuze voor ZOL was een kwestie van gezond verstand. Want ze doet nu wat ze het liefste doet. Op het allerhoogste zorgtoneel. Met aandacht voor ieders talent, een ruim intern en extern opleidingsaanbod en veel doorgroeimogelijkheden. In een rustige en groene omgeving. Een witte raaf die het ritme perfect aangeeft. Zodat iedereen mee is met de choreografie. Logisch, want ZOL zit in haar. Waar ze ook is, wat ze ook doet.

Ontdek het interview.

MALEKA LAABOUS

Maleka? Die werkt bij ZOL als verpleegkundige raadpleging orthopedie. Dat merk je meteen. Met een onstilbare honger naar nieuwe kennis. Om haar vlijmscherpe vaardigheden elke dag bij te slijpen. Afgekruid met een warme glimlach en een stevige portie motivatie. Altijd op zoek naar de pittige toets in alles wat ze doet. Want dat doet ze goed. Haar keuze voor ZOL was een kwestie van gezond verstand. Met gunstige arbeidsvoorwaarden, een doordachte ondersteuning en broodnodige werkzekerheid. Omringd door inspirerende natuur. Een fijnproever die wil blijven leren. En ook anderen doet watertanden naar meer. Logisch, want ZOL zit in haar. Waar ze ook is, wat ze ook doet.

Ontdek het interview.

ANOUK VERSTRATEN

Anouk? Die werkt bij ZOL als hr-stafmedewerker. Dat merk je meteen. Down-to-earth met een knap staaltje inlevingsvermogen. Die de kracht van de juiste woorden nooit onderschat. Een heldere verteller en een zachte luisteraar. Die tijd maakt voor je verhaal en daarbij ook tussen de regels leest. Zij zit op haar plek. Met gunstige arbeidsvoorwaarden, inspraak in het beleid en flexibele werkregelingen. Vlot bereikbaar en pal in het groen. Een ruwe diamant die schittert. En ook anderen doet stralen. Logisch, want ZOL zit in haar. Waar ze ook is, wat ze ook doet.

Ontdek het interview.

DAAN STOUTEN

Daan? Die werkt bij ZOL als souschef in de keuken. Dat merk je meteen. Fietst elke dag door het leven. Letterlijk en figuurlijk. Iemand die weet dat de enige weg, de weg vooruit is. Zowel in de ziekenhuiskeuken als op het fietspad. Met gezonde voeding als menselijke brandstof. En doorzettingsvermogen om samen met zijn team bergen te verzetten. Daarom koos hij voor ZOL. Een kwestie van gezond verstand. Met een familiale werksfeer, extralegale voordelen zoals fietsleasing en veel doorgroeimogelijkheden. In een groene en vlot bereikbare omgeving. Een wervelwind die aanstuurt en anderen graag in zijn wiel laat fietsen. Uit de wind zodat iedereen mee is. Logisch, want ZOL zit in hem. Waar hij ook is, wat hij ook doet. 

Ontdek het interview.

TINNE MESENS

Tinne? Die werkt bij ZOL als gynaecoloog. Dat merk je meteen. Geeft het beste van zichzelf. In werk- én sportschoenen. Altijd paraat om dat extra rondje te lopen voor collega of patiënt. Met een ongezien doorzettingsvermogen en mentale kracht om haar doel te bereiken. Gedreven door zorg en gebeten door vooruitgang. Daarom koos ze voor ZOL. Een kwestie van gezond verstand. Met moderne infrastructuur, een familiale werksfeer en een constante honger naar innovatie. Midden in de groene Limburgse bossen. Een gedreven koploper die altijd op zoek is naar die volgende runner’s high. En daarmee anderen inspireert. Logisch, want ZOL zit in haar. Waar ze ook is, wat ze ook doet.

Ontdek het interview.

DORIEN EVENS

Dorien? Die werkt bij ZOL als hoofdvroedkundige intensieve zorgen neonatologie. Dat merk je meteen. Altijd op zoek naar uitdagingen buiten haar comfortzone. Elke dag volle gas vooruit. Manoeuvreert stressbestendig en behendig langs onverwachte obstakels. En stippelt de weg graag voor anderen uit. Zowel op haar afdeling als op de motor. Haar keuze voor ZOL was een kwestie van gezond verstand. Want ze doet nu wat ze het liefste doet. Met gunstige arbeidsvoorwaarden, een werkplek die blijft evolueren en veel doorgroeimogelijkheden. Pal in het groen. Een straffe duizendpoot die haar ZOL-badge fier draagt. Zodat de rest dat ook doet. Logisch, want ZOL zit in haar. Waar ze ook is, wat ze ook doet. 

Ontdek het interview.

Surf naar www.zoljobs.be voor meer info en al onze vacatures! 
 

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg