Werking

Divisiestructuur

Het Ziekenhuis Oost-Limburg is een dynamisch ziekenhuis met vier campussen: campus Sint-Jan (Genk), campus Sint-Barbara (Lanaken) en campus Maas en Kempen (Maaseik) met ziekenhuisactiviteiten en Medisch Centrum André Dumont (Waterschei) met raadplegingen.

Het Ziekenhuis Oost-Limburg is een niet-universitair ziekenhuis met 1.034 bedden. Naast haar regionale functie vervult het ZOL een aantal belangrijke expertfuncties binnen een euregionale context (MIC, NIC, hartchirurgie, neurochirurgie, lithotripsie, NMR, fertiliteitscentrum, radiotherapie, …).

Het ZOL is een opleidingscentrum voor assistent-artsen voor verschillende disciplines waarvoor een stagemeester werd erkend door de respectievelijke erkenningscommissies.

Omwille van de schaalgrootte van het ziekenhuis werd een aangepaste organisatiestructuur uitgetekend. Het ziekenhuis werd opgedeeld in zeven divisies met aan het hoofd telkens een divisiemanager en een arts-coördinator.

Er worden 7 divisies onderscheiden :

 1. Moeder – Kind – Plastische heelkunde
 2. Thorax – Nefrologie – Cardiologie
 3. Abdomen – Zintuigen – Gastro-enterologie
 4. Neurologie – Orthopedie – Revalidatie
 5. Geriatrie – Endocrinologie – Psychiatrie
 6. Kritische diensten
 7. Medisch-Diagnostische diensten

Raad van Bestuur

Voorzitter
Tom Arts

Leden
Luk Wetsels , Lydia Moors, Ria Grondelaers, Rik Eraly, Rob Van Den Oever, Tom Arts, Koen Torfs, Yasin Kilic, Zuhal Demir, Bernard Himpens, Eric Vandendael, Hans Schreurs, Hilde Jeurissen, Johannes Van Loon, Johan Gaethofs en Luc Vandeweyer.

Directiecomité

Erwin Bormans, algemeen directeur
Dr. Griet Vander Velpen, medisch directeur
Peter Hermans, personeelsdirecteur
Elke Panis, financieel-administratief directeur
Kurt Surmont, verpleegkundig-paramedisch directeur
Steven Knuts, facilitair directeur
Benny Stevens, bedrijfskundig directeur
Dr. Peter Thijs, directeur ICT en Kwaliteit

Samenwerkingsverbanden

Hospilim

Op 14 december 2010 werd de vzw HospiLim opgericht, bestaande uit Limburg Sterk Merk (LSM), de 8 Limburgse ziekenhuizen en de 3 psychiatrische centra, namelijk het Algemeen Ziekenhuis Vesalius Tongeren, Jessa Ziekenhuis Hasselt, Mariaziekenhuis Overpelt, Medisch Centrum St.-Jozef Bilzen, Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Rekem, Psychiatrisch Centrum Ziekeren Sint-Truiden, Psychiatrisch Ziekenhuis Sancta Maria Sint-Truiden, Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo Sint-Truiden, Revalidatie & MS Centrum Overpelt, Sint-Franciscusziekenhuis Heusden-Zolder en Ziekenhuis Oost-Limburg Genk.

HospiLim heeft zich tot doel gesteld om:

 • het overleg en de samenwerking tussen de Limburgse ziekenhuizen en psychiatrische centra te bevorderen door een gemeenschappelijk overlegplatform,
 • synergieën en schaalvoordelen in het aankoopbeleid te realiseren ten behoeve van de leden,
 • bij te dragen tot het vereenvoudigen en verbeteren van de werkingsprocessen.

De meerwaarde van HospiLim voor de aangesloten leden zit voornamelijk in:

 • een versterking van het zorglandschap in Limburg,
 • een betere focus op kernactiviteiten door de versterking van een aantal ondersteunende functies,
 • inspelen op actuele trends in de zorg.

HospiLim is operationeel sinds september 2011. In eerste fase hernegocieert HospiLim als opdrachtencentrale een shortlist van (niet) medische verbruiksgoederen voor de leden. Op termijn zal dit uitbreiden naar een breder scala van goederen en diensten.

Contact       
HospiLim
Bioville - Agoralaan Abis
3590 Diepenbeek
Tel. 011 28 69 63

Meer info: www.hospilim.be

Vlaams Ziekenhuisnetwerk KU Leuven

Het Vlaams Ziekenhuisnetwerk K.U.Leuven is een samenwerkingsverband van 30 Vlaamse ziekenhuizen. Doel is het optimaliseren van kwaliteit en efficiëntie op het vlak van patiëntenzorg, opleiding, research en management.

De vereniging heeft als kerngedachte de ontwikkeling van een duurzaam kennisnetwerk waarbinnen de gezamenlijke optimalisatie van zorgkwaliteit en de kwaliteit van de bedrijfsvoering in alle aspecten door het delen en valoriseren van kennis binnen deze vereniging voorop staat.

Meer info: www.vznkul.be

 
 

Agenda

Informatieavond Borstreconstructie
dinsdag, 29 juni, 2021 - 19:30 tot 21:00
Informatieavond Borstreconstructie
dinsdag, 31 augustus, 2021 - 19:30 tot 21:00
Informatieavond Borstreconstructie (BRA-day)
woensdag, 20 oktober, 2021 - 19:00 tot dinsdag, 14 december, 2021 - 21:00

© 2021 Ziekenhuis Oost-Limburg