Plastische Heelkunde

Welkom op de deelsite van de dienst Plastische Heelkunde

 

Klik op de desbetreffende link om meer te weten te komen: 
 

 

Toch niet gevonden wat u zoekt? Stuur ons gerust een mailtje via secretariaat.plastische@zol.be.

 


 

Sinds januari 2021 is ons team versterkt door de komst van Dr. Margot Den Hondt. Dr. Den Hondt heeft zowel reconstructieve, esthetische als algemene raadplegingen. Met de komst van Dr. Den Hondt wensen wij onze service en kwaliteit nog te verbeteren. Aarzel niet om ons te contacteren met vragen of opmerkingen. Naast de activiteiten van onze dienst te Genk, zal Dr. Den Hondt van mei 2021 ook raadplegingen doen op ZOL Campus Maas en Kempen, te Maaseik. Contacteer ons secreteriaat voor een afspraak.

COVID-19 heeft onze werking danig verstoord. We werken dagelijks hard om uw consultatie zo snel mogelijk te laten doorgaan en uw uitgestelde ingreep opnieuw in te plannen. We vragen hiervoor uw begrip. U kan bij vragen of opmerkingen steeds ons secretariaat contacteren. 

 


 

UPDATE COVID-19 

Helaas blijft het coronavirus onze dagelijkse activiteiten beheersen. 
Hierdoor dient het ziekenhuis bijkomende maatregelen te nemen en een deel van de niet-dringende zorg uit te stellen om de werking te kunnen blijven garanderen. 

Indien er een datum voor uw behandeling was afgesproken, zullen wij u contacteren als er een verplaatsing of uitstel noodzakelijk is. Hoort u niets van ons, dan gaat de geplande behandeling door. 

Zorg goed voor jezelf.

 


 

Door ons hecht teamverband kunnen we u een brede waaier aan hoogkwalitatieve ingrepen en behandelingen aanbieden. U kan bij ons steeds terecht voor een advies of second opinion. Een greep uit ons aanbod:

 • Esthetische heelkunde van het gelaat
  Gelaatsverjonging met facelift, mini-facelift, lipofilling, bovenste ooglidcorrectie (blepharoplastie), onderste ooglidcorrectie (blepharoplastie), voorhoofdslift, wenkbrauwlift (brow lift), neuscorrecties (rhinoplastie), oorcorrecties (otoplastie), kincorrecties, halslift.
   
 • Niet-heelkundige esthetische behandelingen van gelaat en lichaam 
  De plastisch chirurg is dé specialist voor hoog kwalitatief advies en behandeling met spierontspanners, fillers (hyaluronzuur), draadjeslift (thread lift), microneedling, PRP of Platelet-rich Plasma (Vampire lift), Plasmatherapie (Plasmage).
  Het doel van deze behandelingen is gelaatsverjonging of gelaatsoptimalisatie. We worden steeds beter in het verbeteren van de kwaliteit van de huid. Dit is de sleutel naar een langdurig resultaat. Dit kan met een natuurlijke look, zonder littekens en kort genezingsproces.

We bekomen steeds vaker een optimaal esthetisch resultaat zonder ingreep. De hulpmiddelen hiervoor worden steeds talrijker. Een wondermiddel of -methode bestaat nog niet. Correct advies en topexpertise zijn dus enorm belangrijk. 

 • Reconstructieve heelkunde van het gelaat
  Het verwijderen van huidletsels (goedaardig of kwaadaardig) gaat vaak gepaard met een reconstructie. Deze reconstructie wordt meestal onmiddellijk, maar soms ook in een tweede fase uitgevoerd. 
  Onze prioriteit is onze patiënt correct te behandelen met veilige weefselmarges. We gebruiken hiervoor de meest geavanceerde technieken zoals Mohs Chirurgie, sentinel klier biopsie, peroperatoire vriescoupes. 
  Elke behandeling gebeurt in samenspraak met het Multidisciplinaire Oncologische Overleg. 
  Na een heelkundige behandeling wordt de patiënt opgevolgd door de verwijzer (huisarts of dermatoloog).
   
 • Esthetische behandeling van het lichaam
  We hebben een grote expertise in body contouring. Voorbeelden hiervan zijn buikwandcorrectie (abdominoplastie of tummy tuck), torsoplastie, dijlift, armlift
  Verjonging van de handrug en décolleté door middel van lipofilling, PRP of skin boosters zijn nu optimaal ontwikkeld voor een topresultaat. 
  Augmentatieve liposculptuur (lipofilling) van de bil en alle vormen van hoogkwalitatieve liposuctie worden in onze dienst aangeboden. 

Plastische chirurgie is de wetenschap van de vorm van het lichaam.  Het is een samenspel tussen chirurg en patiënt in het streven naar een  harmonieus resultaat in vorm, schoonheid, functie en herstel.

 • Heelkundige behandeling van lymfoedeem
  Lymfoveneuze anastomoses (LVA) en lymfekliertransplantatie

 

In de kijker

Tweemaandelijks organiseert de dienst in nauwe samenwerking met het multidiciplinaire borstcentrum een informatieavond omtrent borstreconstructie.

Deze avonden worden gegeven door Dr. Bob Vermeulen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© 2022 Ziekenhuis Oost-Limburg