Plastische Heelkunde

Welkom op de deelsite van de dienst Plastische Heelkunde. 

----------------------------------------------

Mededeling:

Door onvoorziene omstandigheden zal het secretariaat plastische heelkunde telefonisch niet bereikbaar zijn op:
15/2
17/2
24/2
Onze excuses voor het ongemak,

Voor dringende zaken kunt u ons uiteraard contacteren op 089/32.61.92. U wordt doorverbonden naar de telefooncentrale van het ziekenhuis, die u eventueel doorverbindt met de dienstdoende arts.
------------------------------------------------

 

Sinds Januari 2021 is ons team versterkt door de komst van Dr. Margot Den Hondt. Dr. Den Hondt heeft zowel reconstructieve, esthetische als algemene raadplegingen. Contacteer ons secreteriaat voor een afspraak. Met de komst van Dr. Den Hondt wensen wij onze service en kwaliteit nog te verbeteren. Aarzel niet om ons te contacteren met vragen of opmerkingen. 

COVID-19 heeft onze werking danig verstoord. We werken dagelijks hard om uw consultatie zo snel mogelijk te laten doorgaan en uw uitgestelde ingreep opnieuw in te plannen. We vragen hiervoor uw begrip. U kan hiervoor steeds ons secretariaat contacteren. 

--------------

UPDATE COVID-19 

Helaas blijft het coronavirus onze dagelijkse activiteiten beheersen. 
Hierdoor dient het ziekenhuis bijkomende maatregelen te nemen en een deel van de niet-dringende zorg uit te stellen om de werking te kunnen blijven garanderen. 

Indien er een datum voor uw behandeling was afgesproken, zullen wij u contacteren als er een verplaatsing of uitstel noodzakelijk is. Hoort u niets van ons, dan gaat de geplande behandeling door. 

Zorg goed voor jezelf.

---------------

Door ons hecht teamverband kunnen we u een brede waaier aan hoogkwalitatieve ingrepen en behandelingen aanbieden. U kan bij ons steeds terecht voor advies of second opinion. Een greep uit ons aanbod:

- Reconstructieve en esthetische borstheelkunde. 
Borstvergroting, borstverkleining, borstlift, borstreconstructie na borstkanker, borstreconstructie  na preventieve amputatie omwille van het borstkankergen (BRCA, CHEK,...)
Wij helpen ook bij vragen of problemen met borstimplantaten die vroeger werden geplaatst, ook al was dit niet door onze chirurgen.

- Esthetische heelkunde van het gelaat
Gelaatsverjonging met facelift, mini-facelift, lipofilling, bovenste ooglidcorrectie (blepharoplastie), onderste ooglidcorrectie (blepharoplastie), voorhoofdslift, wenkbrauwlift (brow lift), neuscorrecties (rhinoplastie), oorcorrecties (otoplastie), kincorrecties, halslift.

- Niet-heelkundige esthetische behandelingen van gelaat en lichaam 
De plastisch chirurg is dé specialist voor hoog kwalitatief advies en behandeling met spierontspanners, fillers (hyaluronzuur), draadjeslift (thread lift), microneedling, PRP of Platelet-rich Plasma (Vampire lift), Plasmatherapie (Plasmage).
Het doel van deze behandelingen is gelaatsverjonging of gelaatsoptimalisatie. We worden steeds beter in het verbeteren van de kwaliteit van de huid. Dit is de sleutel naar een langdurig resultaat. Dit kan met een natuurlijke look, zonder littekens en kort genezingsproces.

We bekomen steeds vaker een optimaal esthetisch resultaat zonder ingreep. De hulpmiddelen hiervoor worden steeds talrijker. Een wondermiddel of -methode bestaat nog niet. Correct advies en topexpertise zijn dus enorm belangrijk. 

- Reconstructieve heelkunde van het gelaat
Verwijderen van huidletsels (goedaardig of kwaadaardig) met reconstructie. Deze reconstructie is meestal onmiddellijk maar soms ook in een tweede fase. 
Onze hoofdprioriteit is onze patiënt correct te behandelen en te genezen. We gebruiken hiervoor de meest geavanceerde technieken zoals Mohs Chirurgie, sentinel klier biopsie, peroperatoire vriescoupes. 
Elke behandeling gebeurt in samenspraak met het Multidisciplinaire Oncologische Overleg. 
Bij een heelkundige behandeling zal de patiënt verder worden gevolgd door de verwijzer (huisarts of dermatoloog) na de procedure.

- Esthetische behandeling van het lichaam
We hebben een grote expertise in body contouring. Voorbeelden hiervan zijn buikwandcorrectie (abdominoplastiek of tummy tuck), torsoplastiek, dijlift, armlift. 
Verjonging van de handrug en décolleté door middel van lipofilling, PRP of skin boosters zijn nu optimaal ontwikkeld voor een topresultaat. 
Augmentatieve liposculptuur (lipofilling) van de bil en alle vormen van hoogkwalitatieve liposuctie worden in onze dienst aangeboden. 

Plastische chirurgie is de wetenschap van de vorm van het lichaam.  Het is een samenspel tussen chirurg en patiënt in het streven naar een  harmonieus resultaat in vorm, schoonheid, functie en herstel.

- Heelkundige behandeling van lymfoedeem. Lymfoveneuze anastomoses (LVA) en lymfekliertransplantatie

In de kijker

Tweemaandelijks organiseert de dienst in nauwe samenwerking met het multidiciplinaire borstcentrum een informatieavond omtrent borstreconstructie.

Deze avonden worden gegeven door Margot Den Hondt, Dr. Bob Vermeulen en Dr. Fadi Bakal.

Door de coronacrisis worden de data en voorwaarden voor de informatieavonden herzien. De lijst van informatieavonden voor 2021 is in de maak en zal eerstdaags op deze site worden gepubliceerd.

© 2021 Ziekenhuis Oost-Limburg