Breast Implant Illness of BII

Breast Implant Illness (BII) en Autoimmune/inflammatory Syndrome Induced by Adjuvants (ASIA) zijn aandoeningen die in verband worden gebracht met het plaatsen van siliconen (borst)prothesen. Het betreft een groep van aspecifieke klachten zoals haaruitval, gewrichtsproblemen en vermoeidheid. Patiënten consulteren ons geregeld met dit verhaal, vaak na een lange zoektocht via social media. Ondanks het feit dat er tot op heden geen wetenschappelijke evidentie bestaat voor BII of ASIA, geven meerdere vrouwen aan dat deze aspecifieke klachten verdwijnen bij verwijderen van de prothesen. In onderstaand artikel in Het Belang Van Limburg geeft dr. Vermeulen meer uitleg. Bij vragen of ongerustheden staan wij u graag te woord. Meer info over een operatie met siliconen prothesen, en de mogelijke complicaties, vindt u hier.

De link naar het volledige artikel vindt u hier.

 

Een spalkje voor afstaande oren

Als oorafwijkingen zoals afstaande oortjes of flapoortjes op jonge leeftijd worden ontdekt, kan een operatie soms vermeden worden. Als de behandeling met een Earwell spalkje binnen de zes weken na de geboorte start, is de kans op succes meer dan 90%. De reden is dat de circulerende hormonen van mama in het bloed van de baby, het kraakbeen tijdelijk extra plooibaar maken. In onderstaand artikel in Het Belang Van Limburg geeft dr. Den Hondt meer uitleg. Meer info over de behandeling van afstaande oren, en de mogelijke complicaties, vindt u hier.

De link naar het volledige artikel vindt u hier.

 

Lymfecentrum

ZOL biedt een vernieuwde, multidisciplinaire aanpak aan bij de behandeling van lymfoedeem. Onze dienst staat hierbij centraal voor het chirurgische aspect. Het uitvoeren van deze ingreep onder lokale verdoving, maakt dit ook een pak minder ingrijpend. In onderstaand artikel in Het Belang Van Limburg geeft dr. Ryx meer uitleg.

De link naar het volledige artikel vindt u hier.

 

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg