Zo ziet de K-blok op campus Sint-Jan er weldra uit

Zo ziet de K-blok op campus Sint-Jan er weldra uit
woensdag, 21 jun 2023

In september wordt gestart met de werken aan de uitbouw van de K-blok op campus Sint-Jan in Genk. Er komt een derde bunker voor radiotherapie met extra raadpleegruimtes en burelen. Op de eerste verdieping, naast het huidige Interventioneel centrum, komen drie extra interventiezalen waarvan twee worden ingericht en één in casco. Op de tweede verdieping wordt een nieuw dagziekenhuis Interventioneel centrum gebouwd. Verwacht wordt dat de werken eind 2024 afgerond zijn.  

De uitbreiding komt er op vraag van de betrokken diensten. Jaarlijks zien we een toename van het aantal dagklinische interventionele ingrepen. Het nieuw dagziekenhuis Interventioneel centrum biedt de mogelijkheid om een nieuwe zorgorganisatie met betrekking tot opname toe te passen om de wachttijden van de patiënten te verminderen. Daarnaast zal er meer aandacht zijn voor patient delight door een warme en huiselijke omgeving te creëren met de nodige privacy.  

Op radiotherapie zijn de huidige toestellen aan vervanging toe en door het stijgend aantal patiënten die radiotherapie nodig hebben in het Limburgs Oncologisch Centrum is er nood aan een derde bunker. Op die manier zijn er 3 bunkers ter beschikking in Genk en 3 bunkers in Hasselt. Eyecatcher hier is de mezzanine (tussenverdieping) die zorgt voor meer daglicht. 

Om ons ziekenhuis klaar te maken voor de toekomst, zal deze uitbreiding ook een ecologische methode hebben van verwarmen en koelen door middel van warmtepompen. Dit zal een eerste aanzet zijn om ook de rest van de K-blok van aardgas te ontdoen. 

Bekijk hier het animatiefilmpje over de uitbouw van de K-blok.

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg