Vandaag vieren we Internationale Vrouwendag in ZOL

Vandaag vieren we Internationale Vrouwendag in ZOL
woensdag, 08 mrt 2023

Vandaag, op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Naar aanleiding van deze dag vroegen wij via een oproep aan onze medewerkers om straffe vrouwen in ZOL te nomineren. 6 van deze genomineerde vrouwen haalden wij voor onze lens. Lees hier waarom ze genomineerd werden en wat Internationale Vrouwendag en hun nominatie voor hen betekenen?

Maak kennis met Helena Van Kerrebroeck, gynaecoloog in ZOL en één van onze 3620 intelligente, talentvolle en sterke vrouwen in ZOL.

Dr. Van Kerrebroeck werd genomineerd door verpleegkundige Tine Stassen, ‘Omdat ze een geweldige arts is, die haar patiënten goed bijstaat, en nog echt tijd maakt voor haar patiënten. Ze straalt enorm veel positiviteit uit. Een echte straffe madam!’

Dr. Van Kerrebroeck: “Als gynaecoloog of ‘vrouwenarts’ is het fijn om betrokken te worden bij de Internationale Vrouwendag. Ik besef dankzij mijn opvoeding, mijn opleiding en vooral dankzij de dialogen met onze (vrouwelijke) patiënten dat er nog steeds te veel verdrukte, stille of lijdende vrouwen zijn. Intens ontroerd word ik elke keer als ik nét dan zoveel sterkte, schoonheid en liefde zie. Op een dag als deze durf ik dan ook zeggen dat we onze eigen waarde en die van elkaar moeten waarderen. Vul je leven met sterke vrouwen om van te leren, om door geïnspireerd te worden, om te steunen, om mee samen te werken en om vriendschappen mee te sluiten. Laat ons vechten voor elkaar zonder zwaarden, maar met de vrouwelijke goddelijkheid, magie en liefde.”

“De nominatie is voor mij een heel betekenisvol compliment en geeft alleen maar extra motivatie om naast het streven voor optimale medische zorg ook te blijven gaan voor empathie, positiviteit en diepgaande aandacht. Voor onze patiënten maar ook naar álle medewerkers in ZOL die onze rol als arts vergemakkelijken, ondersteunen en aanvullen. We kunnen ons werk alleen maar goed doen door als team te werken en door respect te tonen voor elkaars inzet.”

 

Maak kennis met Ilse Snoeks, hoofdverpleegkundige in het operatiekwartier en één van onze 3620 intelligente, talentvolle en sterke vrouwen in ZOL.

Ilse werd genomineerd door verschillende verpleegkundigen van het operatiekwartier, waaronder Tim Peeters en Gokcen Demircan, 'Omdat ze altijd klaar staat voor haar personeel, veel steun geeft aan het team en telkens de belangen van de verpleegkundigen blijft verdedigen. Ze staat als hoofdverpleegkundige tussen het team en zorgt voor een positieve sfeer op de werkvloer.'

Ilse Snoeks: “Internationale Vrouwendag maakt dat wij, vrouwen, mogen doen wat we nu doen. Ik denk dat vrouwen nog lang niet overal en op alle functies gelijk worden behandeld als mannen waardoor ik het wel belangrijk vind dat dit in de aandacht komt en blijft.”

“Ik geloof dat er in ZOL veel sterke vrouwen rondlopen. Om in het operatiekwartier te werken moet je stevig in je schoenen staan. Je moet rekening houden met verschillende partijen en je krijgt regelmatig te maken met stresssituaties. Dat is niet altijd gemakkelijk. Ik kom op voor de mensen in mijn team en wil het beste voor hun. Dat is, denk ik, de reden waarom ik genomineerd werd als sterke vrouw. Het vleit me enorm en betekent dat de mensen rondom mij respect hebben voor wat ik doe en realiseer op het werk. Deze boodschappen motiveren me om zo verder te doen en ervoor te zorgen dat iedereen zich goed voelt op de werkvloer."

 

Maak kennis met Wendy Jorissen, werkcoördinator van de dienst schoonmaak en één van onze 3620 intelligente, talentvolle en sterke vrouwen in ZOL.

Wendy, werd genomineerd door Nancy De Beucker, medewerker van de dienst schoonmaak, 'Omdat ze een top ploegbaas is en veel belang heeft voor het welbevinden van haar medewerkers.'

Wendy Jorissen:” Iedere vrouw, ongeacht leeftijd, cultuur of origine zou een eigen stem moeten hebben. En deze stem, mag gehoord worden over heel de wereld! Ook wil ik even stilstaan bij alle vrouwen hier die hier in ZOL iedere dag het best van zichzelf geven. Allemaal hebben we ons eigen verhaal maar stuk voor stuk zijn het sterke vrouwen. Daarom vind ik dat wij vrouwen vandaag en bedankje verdienen met een gouden randje!”

"Genomineerd worden door anderen doet me zeker iets. Het maakt me trots en blij maar doet me om eerlijk te zijn ook een beetje blozen."

 

Maak kennis met Caterina Derosas, medewerker van de dienst schoonmaak en één van onze 3620 intelligente, talentvolle en sterke vrouwen in ZOL.

Caterina werd genomineerd omdat ze een harde werker is en enorm geliefd is bij veel collega’s in ZOL.

Caterina Derosas: “Internationale vrouwendag staat voor mij in het teken van het belang van vrouwen, die door samen te werken elkaar kunnen versterken en heel wat kunnen bereiken. Dat is zo in het gewone leven maar ook op het werk. We werken in ZOL samen met geweldige vrouwen met verschillende achtergronden en culturen. We delen lief en leed en komen naar voor als één team. Ik ben trots om van dat team deel uit te maken."

“De nominatie was een geweldig fijne verrassing. Het is leuk om zo eens in ‘de picture’ te komen!"

Mijn lieve zus, een geweldige vrouw, is ook een collega van mij en dat zal natuurlijk wel een handje geholpen hebben om mee genomineerd te zijn.”

 

Maak kennis met Anja Vanheusden, teamleider debiteurenadministratie en één van onze 3620 intelligente, talentvolle en sterke vrouwen in ZOL.

Anja werd genomineerd door Petra Carolus en Luana Filippetti, medewerkers van de dienst debiteurenadministratie, 'Omdat ze een enorme hoeveelheid werk op haar schouders neemt. Elke dag begint en eindigt ze met een glimlach. Niets is haar te veel. De collega’s kunnen met alles bij haar terecht. Ze is de beste en liefste teamleider en collega. Andere collega’s vinden dan weer dat ze een krak is in haar vak en zijn trots op haar als teamleider. Geen twijfel mogelijk, Anja is een straffe madam!'

Anja Vanheusden: “Internationale Vrouwendag is een dag om dankbaar te zijn voor de rechten en kansen die vrouwen krijgen. Maar ook om te erkennen dat er nog steeds werk aan de winkel is om gelijkheid te bereiken en te behouden. Zelf heb ik heel veel geluk dat ik steeds mijn eigen weg heb kunnen kiezen maar ik besef heel goed dat dit niet voor alle vrouwen vanzelfsprekend is.”

“Ik was wel verrast door mijn nominatie en de vele leuke berichtjes. In ieder geval heb ik geweldige collega’s die me nauw aan het hart liggen. Het is mijn doel om een hecht en ondersteunend team te creëren, waarin iedereen voor elkaar zorgt en zich gesteund voelt, zelfs op mindere dagen. Het feit dat mijn dienst zich presenteert als één team is iets waarop ik heel trots ben.”

 

Maak kennis met Emelie Baeten, verpleegkundige op de dienst gastro-enterologie en één van onze 3620 intelligente, talentvolle en sterke vrouwen in ZOL.

Emelie werd genomineerd door Julie Baeten, verpleegkundige kritieke diensten, 'Omdat ze super lief is voor haar patiënten, enorm zorgzaam is en top zorg aanbiedt.'

Emelie Baeten: “op internationale vrouwendag moeten we nog altijd stil staan bij het feit dat er nog steeds landen zijn waar vrouwenrechten niet van toepassing zijn. Zoals het niet hebben van stemrecht. We moeten solidair met hun zijn en op deze dag aandacht vragen voor de rechten van iedere vrouw overal ter wereld.”

“Het is leuk dat ik genomineerd werd als sterke vrouw. En op dit moment heeft het net dat tikkeltje meer omdat ik zwanger ben."

© 2023 Ziekenhuis Oost-Limburg