Ook raadpleging reumatologie in het ZOL

Ook raadpleging reumatologie in het ZOL
donderdag, 05 jul 2018

Sinds 17 april kan u met de start van reumatoloog dr. Kristof Thevissen ook terecht in het ZOL voor raadplegingen Reumatologie.

Dr. Thevissen doet twee halve dagen per week consultatie in het ZOL, in januari 2019 wordt dit opgedreven naar drie halve dagen. Naast algemene reumatologie zal hij zich toeleggen op inflammatoire systeemziekten.
Hij voert in dit kader zelf capillaroscopie uit bij het fenomeen van Raynaud of stoornissen in de microcirculatie. 
De zorg voor patiënten met systeemziekten zal multidisciplinair gebeuren, in nauwe samenwerking met de andere internistische disciplines.

Dr. Thevissen specialiseerde zich in de reumatologie aan het Maastricht UMC+ en Atrium Medisch Centrum Heerlen. Aan het UZ Gent specialiseerde hij zich verder in systeemsclerose.

Dr. Thevissen werkt ook aan een doctoraat ‘Nailfold video capillaroscopy in normal pregnancy and pregnancy complicated with hypertensive disorders’, in samenwerking met gynaecoloog prof. dr. Gyselaers. Daarnaast heeft hij een erkenning als LEIF-arts en zal hij eind 2018 de interuniversitaire opleiding palliatieve zorgen aanvatten (PALM cursus).

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg