Obesitascentrum ZOL lanceert podcast

Obesitascentrum ZOL lanceert podcast
maandag, 06 feb 2023

Meer weten over obesitas? Beluister dan zeker onze gloednieuwe podcast ‘Obesitas: een totaalaanpak in ZOL’. Samen met de experten van het obesitasteam van ZOL overlopen we het traject dat patiënten volgen in hun strijd tegen overgewicht.
Van de bariatrische chirurg tot de diëtist en van de kinesist tot de endocrinoloog. Allemaal komen ze aan bod in de 12-delige reeks over de werking van het ZOL obesitascentrum. 

Liever luisteren? Check onze podcast hier

Obesitas speelt een steeds grotere rol in onze maatschappij. De populatie die er mee te maken krijgt, wordt ook steeds jonger. En dat is zorgwekkend, zeker omdat obesitas of zwaarlijvigheid ernstige gevolgen met zich kan meebrengen, zowel op korte als op langere termijn. Ziekenhuis Oost-Limburg beschikt over een obesitascentrum dat alle facetten van zwaarlijvigheid multidisciplinair aanpakt. Want de behandeling van obesitas gaat verder dan een streng dieet of een operatie.  

In het obesitascentrum van ZOL kunnen patiënten terecht voor een multidisciplinaire aanpak van hun overgewicht. Er wordt zowel een conservatief als een chirurgisch traject aangeboden. Door de intensieve samenwerking tussen de verschillende disciplines kan optimale medische zorg en begeleiding aangeboden worden.  

Het multidisciplinair obesitasteam bestaat uit obesitaschirurgen, endocrinologen, psychologen, diëtisten, verpleegkundigen en kinesisten. Soms worden ook een orthopedisch chirurg, een cardioloog en/of een longarts in advies gevraagd. In nauw overleg met de huisarts, wordt een persoonlijk behandelplan op maat van de patiënt opgesteld dat de patiënt helpt te evolueren naar een gezonde levensstijl en de gezondheid te verbeteren op lange termijn. 

In de podcast wordt iedere schakel in het behandeltraject toegelicht vanuit verschillende invalshoeken. Zo krijgen patiënten een inzicht in de mogelijkheden die ZOL biedt om het overgewicht adequaat aan te pakken.  

Volgende sprekers komen aan bod: huisarts dr. Yves Grouwels; obesitaschirurg dr. Wim Bouckaert; OK-verpleegkundige Bianca Knaepen: verpleegkundige Diandra De Hondt; anesthesioloog dr. Astrid Van Lantschoot; endocrinoloog dr. Yves Kockaerts; diëtisten Filique Martens en Sophie Breemans; psycholoog Raoul Grothauzen; apotheker Lore Switten; Kinesitherapeut Sofie Maes en coördinator Leen Van Lierop. 

 
Beluister de podcastreeks via deze link! Of via je favoriete streamingkanaal.  

Meer informatie over het ZOL obesitascentrum vind je hier.  
https://www.zol.be/obesitascentrum 

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg