Coronavirus (SARS-coronavirus-2) - Update 03/03/2020

Coronavirus (SARS-coronavirus-2) - Update 03/03/2020
donderdag, 27 feb 2020

Volg de juiste stappen

Voor algemene informatie over het coronavirus verwijzen we u graag door naar deze website van de overheid. Heeft u daarna nog vragen of bent u bezorgd, dan neemt u best (telefonisch) contact op met uw huisarts.

ZOL opent telefoonnummer voor vragen over het coronavirus

Wie vervolgens nog vragen heeft en meer informatie wenst over het coronavirus, kan terecht op het ZOL telefoonnummer (089/32 51 62). Dit nummer is 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar. U krijgt een medewerker van het ZOL aan de lijn die u te woord zal staan.

Protocol spoedgevallen

Alle patiënten die zich aanmelden op spoed worden aan het onthaal bevraagd. Wie voldoet aan de gevalsdefinitie wordt via een aparte ingang naar een ‘decontaminatiekamer’ geleid. Daar wordt in overleg met de gezondheidsinspectie de patiënt meer uitgebreid bevraagd en wordt er eventueel een staal afgenomen. Dit staal wordt opgestuurd naar het UZ Leuven.

Indien de toestand van de patiënt geen hospitalisatie vereist kan hij of zij naar huis keren. Zodra het resultaat bekend is, wordt de patiënt op de hoogte gebracht. Blijkt de patiënt besmet met het coronavirus (positief resultaat) en is hospitalisatie vereist, wordt hij of zij overgebracht naar een ‘referentieziekenhuis’ (vb. UMC Sint-Pieter Brussel of het UZ Antwerpen) in overleg met de gezondheidsinspectie.

Voorkom de verspreiding van virussen

U kan een aantal eenvoudige maatregelen toepassen om de verspreiding van griep-, corona- of andere virussen te voorkomen. Was uw handen regelmatig, bedek uw mond en neus bij het hoesten of niezen en vermijd nauw contact met personen met symptomen van luchtweginfecties. Vermijd ook in het algemeen om handen en kussen te geven.

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg