Fertiliteitscentrum

Het fertiliteitscentrum van het ZOL is sinds 4 mei 2020 opnieuw van start gegaan na de versoepeling van de maatregelen tegen het verspreiden van het COVID-19 virus.

  • Indien u reeds in het verleden bij ons in behandeling bent geweest, kan u telefonisch contact opnemen met de IVF-consulenten op het nummer 089 32 77 22 op werkdagen tussen 10u en 15u30.
  • Als nieuwe patiënt neemt u eerst contact op met het secretariaat voor het plannen van een afspraak bij één van onze fertiliteitsartsen op het nummer 089 32 77 25 op werkdagen tussen 8u en 16u30.

Wij hopen van harte dat wij iedereen zo spoedig mogelijk opnieuw kunnen behandelen.

Meer informatie kan u op terugvinden op de corona pagina van ZOL.be.

Vruchtbaarheidsproblemen komen vaak voor: ongeveer 10 à 15% van de Belgische koppels ondervindt ooit problemen om zwanger te worden. Alhoewel men niet ziek is, is het verdriet en de ontgoocheling bij veel koppels zeer groot.

Onderzoek en vooral behandeling verlopen vaak over een lange periode en vereisen daarom een zeer goede samenwerking tussen de behandelende arts, het fertiliteitsteam en het koppel. Daarom hebben wij deze handleiding geschreven om jullie een beter inzicht te geven in het begrip "onvruchtbaarheid of infertiliteit", de methodes die gebruikt worden om de oorzaken op te sporen en de verschillende behandelingsmogelijkheden.

© 2020 Ziekenhuis Oost-Limburg