Single Case Experimenteel Design

Single Case Experimenteel Design
Datum: vrijdag, 7 mei, 2021 - 12:00 tot 13:30
Locatie: Digitaal

Single Case Experimenteel Design (SCED)

Wat is het en hoe kan je het toepassen in je klinische praktijk?

Het SCED (single case design) is methode die het mogelijk maakt om de effecten van een behandeling bij een individuele patiënt vast te stellen. SCEDs zijn toepasbaar in de klinische praktijk en bieden de mogelijkheid om een brug tussen praktijk en wetenschappelijk onderzoek te slaan. Binnen TRACE zijn we overtuigd van de voordelen van deze werkmethode, en we willen ZOL medewerkers graag verder informeren over de mogelijkheden, toepasbaarheid en beperkingen van de SCEDs.

Tijdens dit vormingsmoment geven Prof.dr. Johan Vlaeyen en prof.dr. Patrick Onghena u een inleiding over wat het SCED precies is, wat de voordelen zijn ten opzichte van de traditioneel gekende randomized controlled trial (RCT), en hoe een SCED in uw eigen praktijk opgezet kan worden. Er zullen enkele praktische cases ter illustratie worden toegelicht, en er is ruimte voor vragen en interactie. Ook worden voorbeelden geschetst van hoe het gebruik van SCEDs succesvol geïmplementeerd kan worden in een ziekenhuissetting.

Voor wie?

ZOL-clinici en medewerkers met interesse voor klinisch en toegepast wetenschappelijk onderzoek, paramedici, zorgcoördinatoren, FH medewerkers.

Wanneer & waar?

Vrijdag 7 mei 2021, 12 -13.30u

Locatie: digitaal

Inschrijven

Via mail lotte.bamelis@zol.be , uiterlijk 26 april 2021

Nog meer weten? Op 14-15-16 april organiseert KU Leuven een internationaal symposium “Small is
beautiful {again}” waar experts in u een stand van zaken bieden van de SCED benadering. Inschrijven kan via https://ppw.kuleuven.be/ogp/smallisbeautifulagain2021/home

Registreren is niet meer mogelijk.
Inschrijven is niet meer mogelijk.

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg