Oncologie - Hematologie - Radiotherapie

De dienst omvat medische oncologie, radiotherapieoncologie (of bestralingsoncologie) en hematologie. De medische oncologie richt zich op de diagnose, behandeling en opvolging van kanker met behulp van medicijnen (chemotherapie/doelgerichte therapie/hormoontherapie/ immuuntherapie).

De hematologen behandelen zowel goedaardige als kwaadaardige afwijkingen van het bloed, de bloedvormende organen en de lymfeklieren.

De radiotherapie-oncologie gebruikt ioniserende stralen om patiënten te behandelen. In de meeste gevallen gaat het over patiënten met kanker, maar ook enkele goedaardige aandoeningen worden behandeld met radiotherapie.

Onze dienst beschikt over een ruime en moderne dagkliniek voor medische oncologie en hematologie en over een vernieuwde bestralingsafdeling met de meest moderne apparatuur. Er wordt veel aandacht besteed aan het comfort van de patiënt.

We werken binnen het Limburgs Oncologisch Centrum (LOC) samen met het Jessa ziekenhuis. Naast de kernopdracht - de exploitatie van de bestralingsafdeling - is de vzw een overlegplatform voor oncologie. Op deze manier draagt het LOC bij tot het realiseren van een kwalitatief hoogstaand behandelingsaanbod in de provincie Limburg. 

© 2021 Ziekenhuis Oost-Limburg