Bloedafname

Op drie campussen van het ziekenhuis Oost-Limburg is het mogelijk om u aan te melden voor een bloedafname. Voordat u zich naar de bloedafname begeeft dient u zich eerst aan te registreren aan de ‘inschrijvingen’ vooraan het ziekenhuis. Vervolgens krijgt u etiketten met uw gegevens op die u samen met uw aanvraagformulier, dat u van uw arts hebt gekregen, meeneemt naar de bloedafname.

Voor de bloedafname zelf krijgt u een prikje in uw arm. Dit is een kleine ingreep en duurt slechts enkele minuten. Vervolgens wordt het bloed naar het labo gebracht voor analyse. De resultaten worden doorgestuurd naar uw huisarts of aanvragende specialist. Omwille van ethische en privacy redenen zal het labo geen resultaten bespreken en doorgeven aan de patiënt of familie. Hierbij wordt steeds naar de behandelende geneesheer verwezen.

Voor routine onderzoeken is geen informed consent vereist, echter wel voor meer gespecialiseerde onderzoeken zoals bijvoorbeeld genetisch onderzoek. In dit geval zal uw aanvragende arts u informeren, u vragen om toestemming voor dergelijk onderzoek en dit tenslotte te documenteren.

Het laboratorium hanteert bepaalde regels om stalen te accepteren of te weigeren. Onder deze regels vallen onder andere een correcte identificatie van de stalen, het tijdstip van afname en het correcte afnamemateriaal in functie van het gevraagde onderzoek.

Voor lange suikertesten gynaecologie en stimulatietesten endocrinologie dient u een afspraak te maken. Een afspraak kan gemaakt worden op weekdagen tussen 8u en 22u op volgend telefoonnummer 089/32 46 70. De afspraak gaat steeds door op campus Sint-Jan.

Hieronder vindt u een overzicht van de openingsuren van de bloedafnames van de verschillende campussen:

Campus Sint-Jan

Tel. 089/32 45 21

Openingsuren

Van maandag tot en met donderdag van 7u30 tot 19u
Op vrijdag van 7u30 tot 18u
Op zaterdag van 8u tot 12u

Indien gesloten op feestdagen zal een mededeling aan de balie aangeven op welke dienst een bloedafname kan gebeuren.

Campus Sint-Barbara

Tel. 089/32 45 22

Openingsuren

Van maandag tot en met vrijdag van 8u30 tot 12u30
Gesloten op feestdagen

Medisch Centrum André Dumont

Tel. 089/32 40 59 (centraal nummer)

Openingsuren

Van maandag tot en met vrijdag van 8u tot 17u
Gesloten op feestdagen

Inhoudsverantwoordelijke
Prof. Dr. Joris Penders, Klinische Biologie - 2018

© 2019 Ziekenhuis Oost-Limburg