Abdominale Heelkunde

Team
Behandelingen
LEDOC
Brochures

 

Welkom!

De dienst Algemene, Abdominale en Oncologische Chirurgie van het Ziekenhuis ZOL heet u welkom op deze informatieve website.

Naast ons team van 10 chirurgen willen we ook de leden van ons secretariaat en de verpleegkundig coördinators van onze zorgpaden voorstellen. Hoewel hier niet uitvoerig besproken, vormt de grote groep van verpleegkundigen het hart van onze zorg en is de samenwerking met collega’s in het ziekenhuis, huisartsen en andere verwijzers essentieel voor ons.

In een van de grootste ziekenhuizen van België werkt een grote groep van chirurgen samen om dagelijks de beste zorg te verlenen. Door de grootte van de groep zijn alle teamleden in staat om verder te specialiseren in een subdomein van de chirurgie en op die manier zijn wij ook georganiseerd in het Limburgs Expertisecentrum voor Digestieve en Oncologische Chirurgie (LEDOC).

In elke pijler van LEDOC werken tenminste 2 chirurgen samen, waardoor altijd overleg mogelijk is en uiteindelijk de beste behandeling kan worden gekozen; dit kan zijn via een open toegang, laparoscopie of met de robot. Per pijler staat een kliniekhoofd in voor de organisatie van het subdomein en door samenwerking met een verpleegkundig coördinator kan nog meer een patiënt- en verwijzer gerichte zorg worden gegeven.
Ook doen wij op regelmatige basis een kwaliteitscontrole.

De chirurgen werken dagelijks in ZOL Genk campus Sint-Jan (Genk), ZOL Maas en Kempen (Maaseik), en ZOL Genk campus Sint-Barbara (Lanaken).

Wij geven op deze website ook een algemeen overzicht van frekwent voorkomende ziekten en behandelingen, uitgevoerd in onze dienst. Met voor onze dienst gemaakte illustraties proberen we de problemen wat inzichtelijker te maken. De digitale brochures zijn eenvoudig te downloaden als pdf-file of met behulp van een QR-code.

Voor elke individuele patiënt blijft het natuurlijk cruciaal om een meer persoonlijke uitleg te krijgen van uw specialist!

Via het contactformulier of telefoonnummer van ons secretariaat kan u eenvoudig een afspraak maken bij onze dienst. Voor specifieke pathologie is de verpleegkundig coördinator bereikbaar en bovendien kan uw huisarts of andere verwijzer eenvoudig de artsen bereiken via ons secretariaat.

Na een jaar vol nieuwe uitdagingen willen wij u tenslotte een gezond en gelukkig 2021 toewensen!

Team

© 2023 Ziekenhuis Oost-Limburg