Dr. Margot Den Hondt, dr. Michelle Ryx, dr. Nicolas Verhelle en dr. Bob Vermeulen werken samen in een uniek teamverband. Door hun gemeenschappelijke academische en universitaire opleiding en carriëre en toch uiteenlopende persoonlijke interessegebieden vullen zij elkaar aan en kunnen zij een enorme diversiteit aan zorg aanbieden met kwalitatief hoogstaand en toch persoonlijk karakter.

Dr. Tom Vyncke is werkzaam als ASO in onze dienst tot 30/09/2023. Dr. Vyncke voltooide zijn geneeskunde-studie in 2018. Hij wordt binnen ons team verder opgeleid tot plastisch chirurg. Alle activiteiten van dr. Vyncke gebeuren in overleg en onder directe of indirecte supervisie van één van de stafleden.

Het team van chirurgen wordt aangevuld door een ondersteunend team. Zij zorgen dagelijks voor kwalitatief hoogstaande ondersteuning: van administratie, verpleegkundige zorgen tot assistentie in de operatiezaal.

 

Dr. Margot Den Hondt

 

Dr. Margot Den Hondt

Als plastisch chirurg streeft dr. Den Hondt naar authenticiteit. Het is haar missie om naar jou te luisteren, jou realistisch te informeren en samen naar een harmonieuze oplossing op zoek te gaan. Dr. Den Hondt heeft een bijzondere interesse voor reconstructieve microchirurgie, huidtumoren, hoofd-hals chirurgie en chirurgie van de aangezichtszenuw (nervus facialis reanimatie). Daarnaast sub-specialiseert zij zich in migraine chirurgie.

Dr. Den Hondt behaalde in 2011 haar Geneeskunde diploma (MD) met grootste onderscheiding (summa cum laude) aan de KU Leuven. Dat jaar werd ze ook toegelaten tot de opleiding Plastische Heelkunde te UZ Leuven o.l.v. Prof. Jan Vranckx. Ze startte haar opleiding in het Imeldaziekenhuis Bonheiden (Algemene Chirurgie) en deed orgaantransplantatie en -prelevatie wachtdiensten in UZ Leuven. Naast haar scholing Plastische Chirurgie in UZ Leuven, werd zij ook opgeleid in het MUMC Maastricht o.l.v. Prof. René van der Hulst.

Naast haar klinische opleiding behaalde zij een doctoraatstitel (PhD) na een vierjarig onderzoek over tissue engineering bij transplantatie van de luchtpijp. Met dit onderzoek won ze verschillende internationale prijzen, in de Verenigde Staten en Europa. Bovendien kreeg ze hierdoor de kans om Travel Fellow te zijn bij experten in reconstructieve microchirurgie, lymfechirurgie, fat grafting en hoofd-hals chirurgie in Helsinki, Barcelona, Palma en Palermo. Haar passie voor kennis doorgeven mondde ook uit in het organiseren van internationale cursussen microchirurgie en flapdissectie aan de KU Leuven.

Bijkomend mocht zij een Fellowship van 12 maanden in Complexe Aangezichtschirurgie volbrengen bij Prof. Sydney Ch’ng in Sydney, Australië. Zij werkte hier ook aan het Melanoma Institute Australia, een toonaangevend instituut dat wereldwijd mee de behandeling uitstippelt van melanomen en andere huidtumoren. Tijdens een Fellowship Esthetische (aangezichts)chirurgie bij Dr. Patrick Tonnard en Dr. Alexis Verpaele in het Coupure Centrum te Gent, werd zij vertrouwd met micro- en nanofat grafting, alsook de MACS-lift techniek die deze experten ontwikkelden. In 2020 behaalde zij de eerste plaats op het nationaal examen van het Collegium Chirurgicum Plasticum. Ze behaalde ook haar Europese erkenning als Fellow of the European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS). 

 • In 2018 behaalde dr. Den Hondt ook een Master in Management en Beleid van de Gezondheidszorg (KU Leuven). Tijdens haar masterthesis verdiepte ze zich in de gevolgen van second victim zijn, d.i. de impact van een medisch incident op zorgverleners.
 • Sinds 2021 is Dr. Den Hondt bestuurslid van de Royal Belgian Society of Plastic Surgery (RBSPS).
 • Ze vertegenwoordigt ons land als Partner Society Associate Editor van het meest toonaangevende wetenschappelijk tijdschrift voor Plastische chirurgie wereldwijd, Plastic and Reconstructive Surgery (PRS).
 • Lid van ASPS (American Society of Plastic Surgeons)
 • Lid van ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery)
 • Lid van Euraps (European Association of Plastic Surgeons)

Dr. Den Hondt is trotse mama van een dochter (°2020). Ze haalt haar energie en inspiratie uit yoga, lezen en het durven dromen. Bovenal maakt ze met veel zin deel uit van dit hechte team.

 

Dr. Margot Den Hondt

 

Dr. Michelle Ryx

Ik ben Michelle. Een harde werkster, mama van 2 en plastisch chirurg die begaan is met haar patiënten. Je vindt me 3 dagen per week op de afdeling Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie in Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) te Genk waar ik me toespits op de uitbouw van het lymfe- en transgendercentrum. Verder heb ik een grote interesse in borstrecontructies en algemene plastische heelkunde. Je vindt me ook 2 dagen per week in mijn eigen praktijk waar ik vooral de esthetische behandelingen voor mijn rekening neem.

Na jarenlang in het vak te staan en 17 jaar lang te studeren heb ik de nodige diploma’s en ervaring op zak om jou van de allerbeste behandelingen te verzekeren.

Mijn erkenningen

 • Erkend Plastisch, Esthetisch en Reconstructief chirurg
 • Fellow van het Collegium Chirurgicum Plasticum (FCCP)
 • Fellow van de Gent Academy for Plastic Surgery (GAPS)
 • Lid van de International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS)
 • Lid van de Koninklijke Belgische vereniging voor Plastische, Esthetische en Reconstructieve heelkunde (RBSPS)

Mijn opleidingen

 • Master in de Geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven
 • 3-jarige opleiding Heelkunde in Tilburg en Genk
 • 5-jarige opleiding Plastische Heelkunde in Gent: modernste technieken van borstreconstructie, microchirurgie, esthetische chirurgie, transgender ingrepen en de behandeling van brandwonden. Allemaal onder leiding van professors Phillip Blondeel en Stan Monstrey
 • Opleiding vervolledigd in Genk, Maastricht en Leuven
 • Bijkomende ervaring opgedaan als spoedarts en in meerdere privépraktijken in binnen- en buitenland, in chirurgische en niet-chirurgische esthetiek

Zoals je ziet, mag je er altijd zeker van zijn dat zowel de chirurgische als esthetische ingrepen door een ervaren arts worden uitgevoerd. Daarnaast werk ik enkel met materiaal van A-merken, producten die gecertificeerd zijn, en voer ik behandelingen uit die wetenschappelijk bewezen efficiënt zijn en waar ik zelf volledig achter sta. Ook na de ingreep sta ik voor je klaar met raad en daad én de juiste opvolging.

 

Dr. Nicolas Verhelle

 

Dr. Nicolas Verhelle

Opleiding Geneeskunde: 1990-1997

 • LUC (Diepenbeek) en KUL (Leuven)

Opleiding Plastisch Chirurg: 1997-2003

 • 3 jaar Algemene Heelkunde
  • AZ Damiaan, Oostende (2 j.)
  • AZ Palfijn, Merksem (1 j.)
 • 3 jaar Plastische Heelkunde
  • UZ Gasthuisberg, Leuven (1 j.)
  • CHU Sart Tilman, Luik (2 j.)

Bijkomende Opleiding / Diploma’s

 • 7 maanden Hoofd en Hals Heelkunde (dr. D. Soutar)
  • Canniesburn Hospital, Glasgow, Schotland
 • 6 maanden Esthetisch Fellowship (Dr. D. Marchac)
  • Hôpital des Princes, Parijs, Frankrijk
 • 3 juni 2005: ULg, Université de Liège
  • Doctoraat in Medische Wetenschappen (Ph.D.)
 • Sinds begin 2005:
  • Associatie met dr. Van den hof in het ZOL te Genk, ZOL Genk campus Sint-Jan en Sint-Barbara (Lanaken)

Bijzondere Interessegebieden

 • Gelaatsheelkunde
 • Reconstructieve en Esthetische Borstchirurgie

 

Dr. Bob Vermeulen

 

Dr. Bob Vermeulen

Dr. Bob Vermeulen is diensthoofd van de afdeling plastische chirurgie van het ZOL - ZMK en het Noorderhart Ziekenhuis (vroegere Mariaziekenhuis in Pelt).

Hij studeert af als arts aan de Katholieke Universiteit in Leuven. Zijn vooropleiding algemene chirurgie in Aalst en Roeselare stoomt hem in 5 jaar klaar voor zijn eigenlijke doel: Plastische Chirurgie. Hij wordt hierin geschoold door prof. dr. Phillip Blondeel, Prof. Dr. Moustapha Hamdi, Prof. Dr. Stan Monstrey, … gedurende een 4-jarige opleiding in de Plastische Chirurgie aan het UZ Gent. Nadien is hij nog enkele jaren academisch staflid in het ErasmusMC en het Franciscusgasthuis te Rotterdam. In 2014 vervoegt hij het team in het ZOL en is sinds begin 2019 diensthoofd.

Dr. Vermeulen wordt gedreven door een professionele passie voor schoonheid en technische perfectie. Door een empathische band met zijn patiënten op te bouwen streeft hij naar een topresultaat.

U kan bij dr. Vermeulen terecht voor esthetische en reconstructieve borstchirurgie en (esthtische) gelaatschirurgie. Zijn uitgebreide kennis van niet-heelkundige en regeneratieve technieken in de gelaatsverjonging (spierontspanners, fillers, PRP (vampire lift), skin boosters, draadjeslift, lipofilling, nanofat grafting) zijn binnen de werking van het ZOL een meerwaarde.

Dr. Vermeulen is (supra)microchirurg, met toepassingen in borstreconstructies (DIEAP flap, SGAP flap, PAP flap etc.), oncologische reconstructies, posttraumatische reconstructies en heelkundige behandeling van lymfoedeem.

Naast zijn activiteiten in het ZOL en Noorderhart Ziekenhuis is dr. Vermeulen reeds jaren expert in gelaatsverjonging, skin resurfacing en regeneratieve (gelaats)behandelingen.

Dr. Vermeulen is gehuwd met dr. Isabelle Segaert en papa van Simon, Victoria en William.

 

Dr. Tom Vyncke

Arts-specialist in opleiding

 

Secretariaat

 

Graziella Petrosillo
Praktijkassistente

 

 

Carla Lambie
Verpleegkundige polikliniek

 

 
Inhoudsverantwoordelijke
Dr. Bob Vermeulen

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg