Huisartsenwachtpost GAOZ

Huisartsenwachtpost GAOZ
dinsdag, 05 mrt 2024

Huisartsenwachtpost GAOZ

Huisarts nodig ‘s nachts, op een feestdag of tijdens het weekend? Sinds vorig jaar kan je als inwoner van Genk, As, Oudsbergen en Zutendaal terecht in de nieuwe huisartsenwachtpost op het Synaps Park. De huisartsenwachtpost GAOZ verhuisde van de Jaarbeurslaan in Genk naar de gloednieuwe R-blok op campus Sint-Jan in Genk. Nieuw is dat de huisartsenwachtpost ook op weekdagen van 18u tot 8u geopend is.

Klik hier om de PDF-versie van het artikel te bekijken.  (Lees verder onder de foto.)


Sinds maart kan je als inwoner van Genk, As, Oudsbergen en Zutendaal terecht in de nieuwe huisartsenwachtpost op het Synaps Park. Foto: Boumediene Belchabir.

De R-blok, tussen de bezoekersparking en raadplegingsblok G van Ziekenhuis Oost-Limburg, is de nieuwe thuis van huisartsenwachtpost GAOZ. ‘s Nachts, op feestdagen of tijdens het weekend kan je er met een dringend medisch probleem terecht bij een huisarts. De huisartsenwachtpost GAOZ staat in voor de 110.000 inwoners van Genk, As, Oudsbergen en Zutendaal.

Openingsuren 
De huisartsenwachtpost zal voor het eerst op weekdagen geopend zijn. Vanaf ‘s avonds 18 uur tot ‘s ochtends 8 uur kan je door de week na afspraak terecht bij een arts. Dan is de huisartsenwachtpost ook toegankelijk voor de inwoners van Maasmechelen, Lanaken en Dilsen-Stokkem. In weekends en op feest- en brugdagen blijft de werking ongewijzigd. Enkel tussen 22 uur en 8 uur heb je dan een afspraak nodig. Overdag hoef je geen afspraak te maken. 

(Lees verder onder de foto.)


's Nachts, op feestdagen of tijdens het weekend kan je in de huisartsenwachtpost met een dringend medisch probleem terecht bij een huisarts. Foto: Boumediene Belchabir.

Locatie 
De verhuis van de Jaarbeurslaan naar het Synaps Park in Genk kadert in de oproep van de overheid om huisartsenwachtposten dicht bij ziekenhuizen in te planten. 
Naast de splinternieuwe infrastructuur op maat van de huisartsenwachtpost is vooral de locatie een groot pluspunt. De nieuwe huisartsenwachtpost is makkelijk bereikbaar en ligt op zo'n 200 meter van de dienst Spoedgevallen van ZOL. Door die nabijheid kunnen patiënten met een ernstig en urgent probleem snel doorverwezen worden naar Spoed. Dat geldt andersom ook voor patiënten die op Spoed belanden terwijl ze beter geholpen kunnen worden in de huisartsenwachtpost. 

(Lees verder onder de foto.)


De R-blok, tussen de bezoekersparking en raadplegingsblok G van Ziekenhuis Oost-Limburg, is de nieuwe thuis van huisartsenwachtpost GAOZ. Foto: Boumediene Belchabir.

Praktische info

Adres
Huisartsenwachtpost GAOZ
Synaps Park 2050/A
3600 Genk 

Openingsuren
Weekdagen:
De wachtpost is geopend vanaf 18u tot 8u. Er wordt enkel gewerkt op afspraak. Bel 089/20.10.90. Hou uw identiteitskaart bij de hand. Voor de huisbezoeken wordt er vanaf 18u tot 8u samengewerkt met de huisartsenwachtpost van Maasland. De regio bevat dan Genk, As, Opglabbeek, Zutendaal, Lanaken, Maasmechelen en Dilsen-Stokkem. Voor consultaties kan regio Genk, As, Opglabbeek en Zutendaal terecht vanaf 18u tot 8u. Vanaf 23u tot 8u zal de wachtpost van Maasland gesloten zijn en kunnen de patiënten van Lanaken, Maasmechelen en Dilsen-Stokkem ook terecht voor consultaties. 

Weekends, Feest- en brugdagen:
Tussen 8u en 22u kan u zonder afspraak terecht op de huisartsenwachtpost. De regio bevat enkel Genk, As, Opglabbeek en Zutendaal. Heeft u een arts nodig tussen 22u en 8u bel dan eerst 089/20.10.90 en maak een afspraak. Hou uw identiteitskaart bij de hand. Kan u zich niet verplaatsen en heeft u medische hulp nodig, dan komt de arts op huisbezoek. Bel 089/20.10.90 om een huisbezoek aan te vragen. Hou uw identiteitskaart bij de hand.

Te ziek om je te verplaatsen?
Vraag tijdens de openingsuren van de huisartsenwachtpost een huisbezoek aan via tel. 089 20 10 90. 

Afspraken
Je kan een afspraak maken via tel. 089 20 10 90.

Voor wie? 
Inwoners van Genk, As, Oudsbergen en Zutendaal. 

Parking
Er is een aparte parking voor patiënten van de huisartsenwachtpost voor de R-blok. De R-blok ligt tussen de bezoekersparking en raadplegingsblok G van ZOL campus Sint-Jan. 

Meer informatie:
www.huisartsenprometheus.be

U kan NIET op de wachtpost terecht voor:

  • Niet dringende medische problemen
  • Herhaalvoorschriften
  • Geschiktheidsattesten
  • Slaapmedicatie, sterke pijnstillers, rilatine,...

 


De nieuwe huisartsenwachtpost is makkelijk bereikbaar en ligt op zo'n 200 meter van de dienst Spoedgevallen van ZOL. Foto: Boumediene Belchabir.

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg