Contact

  • Algemeen secretariaat cardiologie ZOL Genk, campus Sint-Jan Genk: tel. 089/32 71 10
  • Secretariaat cardiologie ZOL Genk, campus Sint-Barbara Lanaken: tel. 089/32 71 40
  • Secretariaat Cardiologie ZOL Genk, Medisch Centrum André Dumont Waterschei: tel. 089/32 71 30
  • Algemeen afsprakenbureau: tel. 089/32 50 50

Locaties

ZOL Genk, Medisch Centrum André Dumont Waterschei

Het Medisch Centrum André Dumont in Waterschei is een ambulant centrum dat gelegen is op de plaats van het vroegere ziekenhuis. Het opende in 2016 zijn deuren. Drie cardiologen doen er elke dag van de week raadplegingen.

Routebeschrijving

AZ Vesalius Tongeren

De cardiologen van het AZ Vesalius werken nauw samen met de cardiologen van Genk. In het AZ Vesalius kunnen patienten op raadpleging komen of opgenomen worden indien nodig. Vele procedures, zoals bijvoorbeeld pacemaker-plaatsing, kunnen hier gebeuren. Ook cardiale revalidatie wordt hier aangeboden. Enkel voor meer gespecialiseerde ingrepen, zoals hartcatheterisatie en elektrofysiologische onderzoeken, dient de patient getransfereerd te worden naar Genk.

Medisch centrum Bilzen

Het medisch centrum te Bilzen is onderdeel van het AZ Vesalius in Tongeren. De cardiologen van het AZ Vesalius en het ZOL Genk bieden er gezamenlijk raadpleging aan. Op deze campus worden geen patiënten opgenomen.

Medisch centrum voor huisartsen Maasmechelen

In het medisch centrum voor huisartsen in Maasmechelen worden cardiologische raadplegingen aangeboden.

ZOL Genk, campus Sint-Barbara Lanaken

Het ziekenhuis Sint-Barbara in Lanaken behoort tot het ZOL. Hier worden cardiologische raadplegingen aangeboden. In het ziekenhuis worden geen cardiale patienten opgenomen maar vooral geriatrische en revalidatie-patienten. Cardiale revalidatie, die vroeger plaatsvond in Lanaken, is verhuisd naar ZOL Genk, campus Sint-Jan in Genk.

Routebeschrijving

ZOL Genk, campus Sint-Jan Genk

ZOL Genk, campus Sint-Jan in Genk is de hoofdcampus van het Hartcentrum Genk. Patienten kunnen er op raadpleging komen of opgenomen worden indien nodig. Dit kan op verschillende verpleegafdelingen of op een intensieve afdeling (Cardiale Intensieve Zorgen) voor patienten die van zeer nabij dienen gevolgd te worden.

In het Interventioneel Centrum worden technische procedures uitgevoerd zoals hartcatheterisaties, stent-plaatsing, elektrofysiologische onderzoeken, pacemakers en defibrillatoren.

Op de campus wordt cardiale revalidatie aangeboden.

Routebeschrijving

Hartcentrum Hoeselt

In Hoeselt worden ook cardiologische raadplegingen aangeboden.

 

© 2023 Ziekenhuis Oost-Limburg