Fertiliteit

Fertiliteitstraject

Bij het opstarten van hormoontherapie neemt de vruchtbaarheid af. Indien u (mogelijks) in de toekomst genetisch verwante kinderen wenst, is het noodzakelijk om voor de start van de hormoonbehandeling de thema’s kinderwens en fertiliteit te bespreken. Het Fertiliteitscentrum biedt u de mogelijkheid om uw vruchtbaarheid te bewaren.

Traject

Aanmelding

U kan een eerste afspraak inplannen bij een van onze gynaecologen via het secretariaat van het Fertiliteitscentrum.

Het secretariaat is telefonisch bereikbaar tijdens de kantooruren op het nummer 089/32 77 25.

Uw afspraak zal doorgaan in het Fertiliteitscentrum, gelegen op G1.25. Hiervoor volgt u de oranje pijl met letter G naar de eerste verdieping.

Intake

Het intakegesprek gaat door bij dr. Dhont of dr. Kerkhofs. Tijdens deze consultatie geeft de arts u medische informatie en advies over het traject. Het spreekt voor zich dat het gesprek bij de arts voor iedereen anders zal verlopen, aangezien elke persoon anders is en een eigen individueel traject doorloopt. Er zijn geen lichamelijke onderzoeken nodig, behalve een bloedafname (via dienst bloedafname Z0.20). Hierbij worden volgende parameters en stoffen bepaald: hepatitis B en C, syfilis en HIV. Deze voorafgaande bloedscreening is noodzakelijk als u kiest voor een fertiliteitspreservatietraject. Het resultaat blijft 3 maanden geldig.

Verder verloop

De arts zal u doorverwijzen naar het fertiliteitslaboratorium en/of de fertiliteitsconsulenten voor de verdere planning van het traject. De consulent zal u tijdens een gesprek uitgebreide informatie geven over de volledige behandeling. Nadien kan u een weloverwogen en geïnformeerde beslissing maken over het al dan niet opstarten van het eigenlijke traject.

Team

Het team van het Fertiliteitscentrum bestaat uit diverse zorgverleners met elk hun specialisme en expertise.

De gynaecologen/fertiliteitsartsen staan tijdens het traject borg voor de echografische monitoring en begeleiding van de behandeling.

De consulenten zullen u gedurende het volledige traject begeleiden en bijstaan. Bij de start van het traject bieden zij u alle nodige praktische en financiële informatie. Daarnaast assisteren ze de fertiliteitsartsen tijdens de behandelingen. U zult dus regelmatig in contact komen met hen.

De psycholoog staat klaar om u te ondersteunen tijdens uw behandeling. Een vrijblijvende afspraak inplannen is steeds mogelijk via het secretariaat van het Fertiliteitscentrum.

In het laboratorium staat een team van klinisch embryologen en IVF-laboranten voor u klaar.

Inhoudsverantwoordelijke
Dr. Nathalie Dhont, Fertiliteit - 2021

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg