Dr. Luc Stockx

Dr. Luc STOCKX (°1963) studeerde geneeskunde aan de KU Leuven waar hij  in 1992 zijn erkenning als geneesheer specialist in de radiologie behaalde. Van 1990 tot 2000 werkte hij als interventieradioloog in Gasthuisberg te Leuven waar hij de verantwoordelijke was voor deze discipline binnen de dienst Medische Beeldvorming.

In augustus 2000 maakte hij de overstap naar het ZOL te Genk. Als interventieradioloog maakt hij deel uit van het vaatcentrum waar hij naast vasculaire beeldvorming ook nauw betrokken is bij de endovasculaire ingrepen. Zijn interesse gaat voornamelijk uit naar de endovasculaire behandeling van carotisvernauwingen door middel van carotisstenting en van aneurysmata van de abdominale en thoracale aorta met endoprothesen. Een ander deel van zijn activiteit spitst zich toe op de endovasculaire behandeling van vasculaire intracraniële aandoeningen zoals aneurysmata en arterioveneuze malformaties.

Dr. Stockx is actief betrokken in meerdere nationale en internationale wetenschappelijke verenigingen. Hij is lid van het peer review committee endoprothesen binnen het RIZIV.  Als Education Program Director, verbonden aan het Crossroad Institute Abbott, ondersteunt hij de organisatie van cursussen in perifere endovasculaire technieken.

Raadplegingen

ZOL Genk, campus Sint-Jan, Synaps Park 1, Genk op afspraak
tel. 089/32 45 40

 

Limburgs Vaatcentrum logo

© 2023 Ziekenhuis Oost-Limburg