Dagkliniek endocrinologie

Op onze dagkliniek kan U terecht voor allerlei procedures en behandelingen welke om praktische redenen niet kunnen op de raadpleging, maar waarvoor toch geen opname met een overnachting vereist is. U kan zich alleen aanmelden mits akkoord van een staflid endocrinologie.

Diagnose van diabetes en andere endocriene aandoeningen met bloedonderzoek, endocriene functietesten en eventueel aanvullende beeldvorming. Veel gebruikte endocriene functietesten zijn: de verschillende orale glucose tolerantie testen in de diagnose van diabetes, zwangerschapsdiabetes, acromegalie en van dumping syndroom na bijvoorbeeld een maagoperatie, de Synacthen test in de evaluatie van bijnierschorsinsufficiëntie, de insuline hypoglycemie test en de glucagon test bij de beoordeling van de groeihormoonproductie en van de hypofyse-bijnier-as.

Behandeling van osteoporose met botversterkende medicatie, van bloedarmoede en ijzertekort met ijzerinfusen en eventueel bloedtransfusie. Eventueel kan ook nog andere medicatie worden toegediend. Tenslotte worden er bloedaflatingen verricht bij patiënten met een te hoog gehalte aan ijzer en/of rode bloedcellen.

Inhoudsverantwoordelijke
Dr. Philippe Marcq, Endocrinologie - 2023

© 2023 Ziekenhuis Oost-Limburg