Speciale raadplegingen

Baby's die ontroostbaar huilen

Uw baby werd opgenomen omdat hij/zij aanhoudend huilt. Op de afdeling pediatrie zullen we proberen te achterhalen wat de betekenis van dit huilgedrag is. Daarnaast willen we ook tijd vrij maken om u als ouders te leren kennen. Het is de bedoeling om u op het gepaste moment de juiste ondersteuning te geven zodat het huilen in de toekomst draaglijker wordt voor alle partijen. 

Meer info over baby's die ontroostbaar huilen

Obesitas

Er werd een zorgtraject 'Ik heb een maatje' voor Kinderen en Jongeren met overgewicht uitgewerkt in samenwerking met de huisartsenkring Prometheus (Genk, As, Opglabbeek en Zutendaal), de Opvoedingswinkel en Kind en Gezin.

Meer info over obesitas

Plascentrum

Dr. Van Hoyweghen behandelt nier- en blaasdysfuncties bij kinderen. Ze werkt samen met dr. Joyce Pennings, kinderurologe en Cindy del Bigallo, bekkenbodemtherapeut. Wekelijks is er overleg en dienstverlening in de dienst Kindernefrologie van het Universitair Ziekenhuis Leuven.

Meer info over het plascentrum

Spoedraadpleging

Voor een dringende raadpleging kan u 's morgens bellen naar het telefoonnummer 089/32 76 21 (raadpleging Kindergeneeskunde). De spoedraadpleging gaat dagelijks in de namiddag door.

Voedingsproblemen

Voeding is essentieel voor de groei en ontwikkeling van het kind. Het goed verlopen van het voeden van het kind vormt eveneens een basis voor een goede ouder-kind relatie. Naarmate een kind ontwikkelt, wordt eten zoveel meer dan dat. Daarom is leren eten helemaal niet zo vanzelfsprekend. Sommige ouders ervaren de maaltijden dan ook als stresserend of voelen zich onzeker bij het opvolgen van een goede groei en ontwikkeling van hun kind en stellen zich vragen.

Meer info over voedingsproblemen

Inhoudsverantwoordelijke
Dr. Jan De Koster, Pediatrie - 2017

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg