Welkom

Elke ziekenhuisopname, ook een dagklinische, is een ingrijpende gebeurtenis. Dit kan een gevoel van onzekerheid bij zowel ouders als kinderen teweegbrengen.

De medewerkers van het dagziekenhuis Heelkunde van ZOL Genk, campus Sint-Jan in Genk en campus Sint-Barbara in Lanaken, doen er alles aan om uw verblijf en dat van uw kind zo aangenaam mogelijk te maken.

Om het verblijf van uw kind zo vlot mogelijk te laten verlopen, willen we u graag attent maken op het volgende:

  • Het dagziekenhuis Heelkunde is een open afdeling waar ook volwassen patiënten verzorgd worden.
  • Er is veel beddenvervoer en verloop op de afdeling. We vragen u om uw kind nooit alleen achter te laten en dit voor zijn/haar eigen veiligheid.
  • Ook vragen we u om met uw kind voor en na de operatie op de kamer te blijven. Dit om de rust van uw kind te garanderen en uit respect voor de rust en de privacy van de andere patiënten.
  • Verwittig steeds de verpleging indien u met of zonder uw kind de afdeling wil verlaten.
  • Het bedje van uw kind moet altijd dicht gedaan worden, dit om veiligheidsredenen.
  • Er is een speelhoek voorzien op de afdeling waar ouders steeds voor en na de operatie speeltjes en kleurplaten kunnen halen om mee te nemen naar de kamer.

Als u vragen heeft, kan u terecht op het dagziekenhuis Heelkunde, ZOL Genk campus Sint-Jan op nr. 089/32 52 66 en campus Sint-Barbara op nr. 089/32 51 14, op weekdagen van 8 tot 18 uur. Buiten deze uren kunt u met vragen of problemen terecht op de dienst Spoedgevallen op het nr. 089/32 51 80.

 

Inhoudsverantwoordelijke
Dr. Jan De Koster, Pediatrie - 2017

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg