Algemeen inwendige - Geriatrie (ZOL Maas en Kempen)

Poli inwendige / endoscopie

Op de poli inwendige geneeskunde / endoscopie kan u terecht voor raadplegingen van de artsen inwendige geneeskunde op ambulante basis. Hier wordt ook endoscopisch onderzoek verricht in dagopname (coloscopie, bronchoscopie) of op ambulante basis (gastroscopie).

Onze dienst Inwendige Geneeskunde bestaat momenteel uit 11 specialisten, verdeeld over 4 disciplines: pneumologie, gastro-enterologie, endocrinologie en geriatrie. De artsen worden op de poli ondersteund door een driekoppig secretariaat en een vakkundig verpleegteam.

Op raadpleging komen

U kan steeds na afspraak op raadpleging komen bij één van onze artsen. Een verwijsbrief van de huisarts is niet noodzakelijk, maar wel aangewezen. Indien u op consultatie komt, moet u zich steeds inschrijven aan het onthaal. Hiervoor heeft u uw identiteitskaart nodig of uw paspoort.

Als u reeds onderzoeken (bv. bloedname) heeft laten verrichten via de huisarts, of ooit eerder in een ander ziekenhuis geweest bent met dezelfde klachten, dan is het altijd gemakkelijk voor de arts als u deze resultaten meeneemt naar de raadpleging.

Tijdens de consultatie wordt besproken welke klachten u heeft, welke onderzoeken er eventueel kunnen gebeuren en welke medicatie nuttig kan zijn. Indien nodig zal er ook een vervolgafspraak gemaakt worden.

Onze artsen zien patiënten vanaf 16 jaar. Kinderen die jonger zijn worden doorverwezen naar de dienst pediatrie.

Afspraken en secretariaat

Voor afspraken kan u terecht bij het centrale afsprakenbureau op 089 50 50 50. Indien zij u niet kunnen verder helpen, zullen zij u doorverbinden met het secretariaat.

Bij het secretariaat kan u terecht met uw vragen en er kunnen dringende afspraken gemaakt worden (door de huisarts) of specifieke afspraken zoals het maagonderzoek en de slaapconsultatie. Wij zijn bereikbaar op 089 50 56 00.

Het secretariaat is geopend

  • van maandag tem donderdag van 8.30 – 17.00u
  • op vrijdag van 8.30 – 16.00u

© 2023 Ziekenhuis Oost-Limburg