Welkom op afdeling LSPR van campus Sint-Barbara. Een opname in een ziekenhuis komt vaak onverwacht en verstoort uw normale dagritme maar ook dat van uw familieleden. Wij zullen, binnen onze mogelijkheden, ons uiterste best doen om samen met u te streven naar een optimaal levenscomfort, rekening houdend met uw aandoening. In elk geval zullen er geen inspanningen gespaard worden om uw verblijf op de dienst zo aangenaam mogelijk te maken.

Voorstelling van de afdeling

De revalidatie-eenheid bevindt zich op de eerste verdieping van campus Sint-Barbara in Lanaken. De afdeling telt 22 bedden. Alle kamers zijn uitgerust met aangepast sanitair met douche. Op de afdeling bevindt zich een ruime dagzaal, alsook de therapielokalen voor kinesitherapie en ergotherapie.

Voorstelling team

Bij de zorgverlening zijn er veel personen en disciplines betrokken, zoals - naast de revalidant en zijn familie - de arts, verpleegkundigen, paramedici, logistiek assistenten, vrijwilligers en studenten. De samenwerking tussen deze disciplines noemen wemultidisciplinair omdat het om meerdere disciplines gaat. Al deze disciplines hebben een specifieke neurologische revalidatieopleiding genoten. De revalidatie-arts is de verantwoordelijke arts van de afdeling. Hij staat in voor het medisch beleid. De arts is tijdens de weekdagen elke dag op de afdeling aanwezig.

Inhoudsverantwoordelijke
Dr. Dirk Mergeay, Revalidatie - 2015

© 2019 Ziekenhuis Oost-Limburg