Voorstelling team

Het revalidatieprogramma is multidisciplinair.

De arts

De neurochirurg staat in voor de chirurgische behandeling van aandoeningen die te maken hebben met het zenuwstelsel. De hersenen, de hersenstam, het ruggenmerg, de plexus en perifere zenuwen alsmede de omhullende structuren zoals de wervelkolom en schedel vormen het onderwerp van de operatieve ingrepen.

De fysisch geneesheer-revalidatiearts staat in voor de klinische evaluatie en inclusie. De arts volgt het programma op en is steeds bereikbaar tijdens de oefensessies voor acute problemen of tussentijdse vragen rond uw medische toestand. Op het einde van de revalidatie bespreekt de arts uw vooruitgang en wordt er indien nodig een onderhoudsprogramma aangeboden.

De kinesitherapeut

De kinesitherapeut(e) leert u de belastbaarheid van uw rug te verhogen door middel van conditietraining, rek- en beweeglijkheidsoefeningen, stabilisatieoefeningen en krachttraining op specifieke toestellen (David Back).

De ergotherapeut

De ergotherapeut(e) leert u om uw rug zo gevarieerd mogelijk te gebruiken ter ondersteuning van uw dagdagelijkse activiteiten.

De psycholoog

De psycholo(o)g(e) geeft een algemene infosessie m.b.t. pijn en impact. Daarnaast wordt individuele begeleiding aangeboden indien gewenst.

De sociaal werker

De dienst patiëntenbegeleiding geeft -op vraag- meer duidelijkheid rond reïntegratie mogelijkheden en (arbeids)trajecten.

© 2022 Ziekenhuis Oost-Limburg