ZOL pakt uit met IBE en Portland voor patiënten en personeel

ZOL pakt uit met IBE en Portland voor patiënten en personeel
dinsdag, 12 mei 2020

Het ZOL stelt in de maand mei iedere dinsdag een exclusief live-concert ter beschikking van patiënten en personeel. Op elke TV in de patiëntenkamers van het ZOL zullen de concerten te zien zijn.
Ze kunnen een lichtpuntje betekenen in deze moeilijke tijden voor patiënten en personeel.
Met IBE en Portland staan al meteen 2 topacts op de affiche.

 

“Het is niet evident om op dit moment in het ziekenhuis te liggen. We doen er alles aan om mensen zich thuis te laten voelen. Toch blijft het lastig om familie en vrienden te moeten missen omdat we nog steeds geen bezoek kunnen toelaten. Om voor wat afleiding te zorgen, organiseren we daarom deze ZOL-concerten”, aldus Erwin Bormans, algemeen directeur van het ZOL.

Het gaat om intieme, akoestische concerten van een halfuur. Speciaal voor haar patiënten en medewerkers neemt het ZOL de sessies op in de woonkamer van de artiesten. Uiteraard met respect voor de geldende coronavoorschriften. De concerten zijn iedere dinsdag in mei om 16u in het ziekenhuis te bekijken op alle tv’s van de patiëntenkamers. Maar ook de medewerkers en artsen van het ZOL worden niet vergeten. Erwin Bormans: “We stellen de opnames via een intern communicatiekanaal ter beschikking van ons personeel. Zo kunnen onze mensen tijdens een pauze of na een drukke werkdag meegenieten en even tot rust komen.’

IBE trapt de ZOL-concerten op 12 mei af. De Genkenaar won in 2020 een MIA in de categorie Doorbraak en stond vorige zomer nog op de heilige weide van Rock Werchter. Zijn singles ‘Table of Fools’, ‘Control’ en ‘Perfect Storm’ zijn niet van de radio weg te slaan. IBE: “Ik wil iedereen in het ZOL graag een hart onder de riem steken. Veel van mijn concerten zijn uitgesteld en als Genkenaar ligt het ZOL me na aan het hart. Het is dan ook mooi om op deze manier iets te kunnen doen voor iedereen in het ziekenhuis.” Dat het eerste concert morgen ingepland staat, is trouwens niet toevallig. “12 mei is immers de Internationale dag van de Verpleegkundige. Het optreden van IBE is één van de extraatjes die we ons personeel in het kader van deze bijzondere dag aanbieden” zo verduidelijkt directeur Bormans.

 

De volgende artiest in het lijstje is indierockband Portland. Dit optreden wordt op dinsdag 19 mei uitgezonden in het ZOL. In 2018 won Portland de muziekwedstrijd voor jong Belgisch talent van Studio Brussel, ‘De Nieuwe Lichting’. Sindsdien speelden ze op Pukkelpop en Rock Werchter met hun succesvolle debuutplaat ‘Your Colours Will Stain’. Eerder dit jaar werd Portland genomineerd voor 2 MIA’s (Doorbraak en Alternatief). “Onze gevoelige, meerstemmige muziek - gegoten in een (semi-)akoestisch jasje - leent zich perfect tot een intieme livesessie voor alle patiënten en helden van het ZOL”, zeggen Jente Pironet en Sarah Pepels van Portland.

 

Iedere dinsdag van de maand mei volgt er een nieuw concert dat patiënten en personeel van het ZOL exclusief zullen kunnen bekijken. Verdere namen worden in de loop van de volgende weken aangekondigd.

© 2020 Ziekenhuis Oost-Limburg