Week van het Hartritme: laat je hart screenen in het ZOL

Week van het Hartritme: laat je hart screenen in het ZOL
donderdag, 26 mei 2016

Naar aanleiding van de Week van het Hartritme (30 mei – 5 juni) vinden donderdag 2 en vrijdag 3 juni in het ZOL gratis screenings plaats om hartritmestoornissen op te sporen.
We doen dit op de klassieke manier maar ook via een applicatie Fibricheck® op de smartphone.
Wie dat wenst kan zich tussen 9 en 17 uur in de inschrijvingshal op campus Sint-Jan aanbieden voor een screening.

 

Week van het Hartritme

Vanaf 40 jaar heeft men 1 kans op 4 om ooit voorkamerfibrillatie te krijgen. Alhoewel voorkamerfibrillatie (VKF) vaak gepaard gaat met klachten van hartkloppingen, tot duizeligheid en kortademigheid, zijn veel patiënten met voorkamerfibrillatie volledig klachtenvrij. Het is erg belangrijk dat er tijdig een diagnose wordt gesteld want zonder de juiste behandeling, vergroot VKF het risico op ernstige complicaties zoals een trombose of een beroerte. Daarom organiseert de Belgian Heart Rhythm Association (BeHRA) de Week van het Hartritme. Tijdens deze jaarlijkse sensibiliseringscampagne kunnen mensen zich gratis laten testen op VKF in één van de talrijke deelnemende ziekenhuizen over heel België.

Applicatie Fibricheck

FibriCheck® is een medische app voor de detectie van voorkamerfibrillatie op basis van kleurveranderingen in de vingertop gemeten door de camera van een smartphone. Deze innovatieve app werd ontwikkeld door de Limburgse start-up Qompium in samenwerking met de Mobile Health Unit van de Universiteit Hasselt en Ziekenhuis Oost-Limburg.

 

 

Agenda

Informatieavond Borstreconstructie (BRA-day)
woensdag, 20 oktober, 2021 - 19:00 tot dinsdag, 14 december, 2021 - 21:00
Informatieavond Borstreconstructie
dinsdag, 14 december, 2021 - 19:30 tot 21:00

© 2021 Ziekenhuis Oost-Limburg