Week van de patiëntveiligheid in het teken van valpreventie

Week van de patiëntveiligheid in het teken van valpreventie
maandag, 16 nov 2015

Deze week is het de Week van de Patiëntveiligheid en dit jaar willen we extra aandacht besteden aan valpreventie. Eén op de drie senioren valt minstens één keer per jaar, vaak met ernstige gevolgen voor de gezondheid en het sociaal leven. We vinden het belangrijk om onze patiënten en bezoekers te wijzen op de gevaren van vallen. Valincidenten kunnen immers vaak vermeden worden door voldoende te bewegen, veilig te handelen en de omgeving van de patiënt op een veilige manier in te richten. Valincidenten zijn nooit volledig uit te sluiten maar het aantal valincidenten kan wel verminderen door aandacht te hebben voor het risico op vallen.

Vandaag op campus Sint-Jan en donderdag op campus Sint-Barbara zal er een infostand staan waar onze patiënten en bezoekers heel wat informatie en tips krijgen om vallen te voorkomen. Op interactieve wijze kunnen patiënten en bezoekers bovendien een valparcours volgen, waarmee we hen bewust maken van situaties die tot vallen kunnen leiden.

Op dinsdag komt ook de valbus naar Lanaken. Dit is een interactieve reizende tentoonstelling, waar patiënten valrisico’s leren herkennen en informatie en nuttige tips krijgen.

www.valpreventie.be

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg