Versoepeling bezoekregeling

Versoepeling bezoekregeling
woensdag, 09 feb 2022

Goed nieuws! Vanaf morgen, donderdag 10 februari, kunnen we onze bezoekregeling versoepelen. Zo kunnen we de patiënten die in ons ziekenhuis verblijven wat meer sociale contacten bieden. 

Elke patiënt, opgenomen op een NIET-COVID afdeling, mag 1x per dag bezoek ontvangen. Het bezoek mag bestaan uit 1 vaste bezoeker en mag maximaal 1 uur duren. De vaste bezoeker mag om de 7 dagen wijzigen. 

Voor patiënten, opgenomen op een COVID-afdeling/of in kamerisolatie, verandert er door het hogere risico op besmetting niets. Gedurende de opname mag een Covid-patiënt 1 x per week bezoek ontvangen. Ook hier gaat het om een vaste bezoeker die om de 7 dagen mag wijzigen. Voor Covid-patiënten die op Intensieve Zorgen verblijven, geldt de regel dat zij 30 minuten lang 2 personen tegelijk mogen ontvangen.

Op de afdeling Materniteit (kraampopulatie) mogen vanaf 10 februari de broers en zussen 1 keer op bezoek gedurende 1 uurtje. De partner van de kraamvrouw mag op bezoek komen en mag blijven slapen. Hiernaast is er geen ander bezoek toegestaan op de afdeling Materniteit.

Het spreekt voor zich dat bezoekers steeds een mondmasker dragen en afstand houden.

Check onze volledige bezoekregeling op www.zol.be.

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg