Ultramodern elektronisch patiëntendossier in ons ziekenhuis gelanceerd

Ultramodern elektronisch patiëntendossier in ons ziekenhuis gelanceerd
donderdag, 18 mei 2017

Het ZOL ging op 12 mei met 2 van haar 7 divisies in één stap over op een nieuw en ultramodern elektronisch patiëntendossier (EPD). Dankzij deze stap beschikken alle betrokken zorgverleners van het ZOL over alle actuele en historische informatie van hun patiënten.
Het EPD zorgt immers voor een automatische informatieoverdracht tussen de diverse afdelingen van het ziekenhuis. ‘Met de introductie van dit elektronisch patiëntendossier wordt de patiënt- en medicatieveiligheid binnen de zorginstelling naar een nog hoger niveau worden getild.

Het ZOL buigt zo op vlak van informatisering een achterstand om in een voorsprong’ zegt Erwin Bormans, algemeen directeur van het ZOL.

 

Het ZOL heeft met HiX, het EPD van leverancier ChipSoft, nu een volledig geïntegreerde digitale werkomgeving. HiX biedt een totaaloplossing om patiëntgerichte behandel- en registratieprocessen te ondersteunen.
Daarbij sluiten alle processen binnen één werkstroom naadloos op elkaar aan en wordt een volledige overdracht van informatie tussen de afedlingen en tussen de artsen van het ZOL gerealiseerd.

 

 
 

Agenda

Borstvoedingscafé
donderdag, 20 februari, 2020 - 10:00 tot 12:00
Infosessie voor kankerpatiënten - Look good feel better
donderdag, 19 maart, 2020 - 09:30 tot 12:30
Borstvoedingscafé
donderdag, 26 maart, 2020 - 10:00 tot 12:00

© 2020 Ziekenhuis Oost-Limburg