Medisch Centrum André Dumont ontvangt eerste patiënten

Medisch Centrum André Dumont ontvangt eerste patiënten
donderdag, 12 nov 2015

Vandaag 12 november opent het nieuwe Medisch Centrum André Dumont in Waterschei.
Patiënten kunnen er terecht voor raadplegingen en bijhorende onderzoeken, medische beeldvorming of een bloedafname.
Met de opening van het nieuwe centrum willen we het comfort voor onze patiënten verder verbeteren.
Het is er immers kleinschalig, huiselijk, goed bereikbaar en vlot toegankelijk. Aan de open balie zullen patiënten persoonlijk onthaald en wegwijs gemaakt worden.

In het Medisch Centrum André Dumont worden raadplegingen aangeboden van de medische diensten Pediatrie, Dermatologie, Cardiologie en Urologie.
Vanaf december komen hier nog Orthopedie en Gynaecologie bij. Vanaf januari starten er ook raadplegingen van de dienst Pneumologie in Waterschei en wordt de raadpleging Cardiologie verder uitgebreid.
In een derde fase zullen ook de diensten Abdominale Heelkunde en Vaatheelkunde starten in het Medisch Centrum. In de toekomst zijn nog verdere uitbreidingen gepland.
Ook de dienst Medische Beeldvorming is aanwezig in het centrum. Patiënten die verwezen worden door hun huisartsen of die op raadpleging zijn in het centrum kunnen er terecht voor een RX, botdensitometrische onderzoeken en echografie.
Er zullen ook mogelijkheden zijn voor een bloedafname.

Het Medisch Centrum is open van 8 tot 18 uur. Onder het gebouw is een ondergrondse parking voorzien die gebouwd werd en uitgebaat wordt door de stad Genk.

Op zondag 24 januari 2016 wordt een opendeurdag georganiseerd waarop het grote publiek kan kennismaken met het nieuwe Medisch centrum.

Afbraak oud ziekenhuis

De afbraak van het oude ziekenhuis gaat van start op 16 november. In een eerste fase wordt het gebouw ontmanteld. Dit betekent dat deuren, ramen, gyproc, hout, metalen…  worden verwijderd en gescheiden worden weggevoerd.
Vanaf 1 december start de aannemer stelselmatig met het verwijderen van de buitenschil. Kranen met scharen zullen het gebouw verknippen tot puin. Dit zal uiteraard met de grootste zorg gebeuren. Om de hinder voor de vlakbij gelegen gebouwen te beperken en zo stofvrij mogelijk te werken zijn de kranen voorzien van sproeileidingen.

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg