Grote verhuis campus André Dumont naar campus Sint-Jan

Grote verhuis campus André Dumont naar campus Sint-Jan
donderdag, 07 mei 2015

Deze week verhuizen we de patiënten van de geriatrische afdeling van campus André Dumont naar de nieuwbouw op campus Sint-Jan. In totaal worden een kleine 100-tal patiënten van de ene campus naar de andere gebracht. Tegen vrijdag zullen alle patiënten in de nieuwe Blok K verblijven. De verhuis werd lang voorbereid en vergt een dubbele bezetting. De verhuis is niet alleen voor de patiënten emotioneel maar ook voor de verpleegkundigen en het overige personeel.

Het ziekenhuis in Waterschei werd in 1928 als eerste ziekenhuis in Genk gebouwd en was aanvankelijk een plek om gewonde mijnwerkers te verzorgen. Later konden ook hun familieleden er terecht en nog later werd het ziekenhuis voor iedereen opengesteld.
In 1995 ging het ziekenhuis André Dumont in fusie met het ziekenhuis Sint-Barbara en het ziekenhuis Sint-Jan tot wat nu het Ziekenhuis Oost-Limburg heet. Tegen het einde van het jaar gaat het gebouw tegen de vlakte om plaats te ruimen voor Mandana, een project van Menos voor opvang van senioren met psychische problemen.

De nieuwe geriatrische afdeling op campus Sint-Jan is voorzien van moderne, ruime kamers met alle nodige comfort.

© 2022 Ziekenhuis Oost-Limburg