Dag van de Verpleegkundige

Dag van de Verpleegkundige
dinsdag, 12 mei 2015

Vandaag is het de ‘Internationale dag van de Verpleegkundige’. Deze dag valt steeds op 12 mei omdat dit de verjaardag is van de legendarische Britse verpleegster Florence Nightingale, die baanbrekend werk verrichtte in de professionalisering van het verpleegkundig beroep. Elk jaar opnieuw wordt op deze dag extra aandacht besteed aan de bijdrage die verpleegkundigen leveren aan de kwaliteit van zorg, ook in het ZOL.

Als waardering voor onze verpleegkundigen krijgen alle afdelingen een kleine attentie en kan het personeel ‘s middags genieten van een verrassingsgerecht in het personeelsrestaurant.

Ziekenhuizen worden steeds meer met elkaar vergeleken in functie van kwalitatieve zorg. Verpleegkundigen hebben op vele van deze metingen een rechtstreekse impact door veel aandacht te besteden aan handhygiëne, decubitus, toediening van medicatie, valincidenten, aantal infecties,...Toch is het leveren van verpleegkundige zorg veel meer dan dit. Naast louter fysieke zorg is er zeker ook aandacht voor de mens achter de patiënt. Patiëntvriendelijkheid staat centraal. Verpleegkundigen komen op voor de patiënt, bieden een goede respectvolle zorg en een luisterend oor en ze zijn er voor patiënten in moeilijke momenten.
Als waardering voor al dit werk willen wij ‘dank u’ zeggen.

 

 

Agenda

Informatieavond Borstreconstructie (BRA-day)
woensdag, 20 oktober, 2021 - 19:00 tot dinsdag, 14 december, 2021 - 21:00
Informatieavond Borstreconstructie
dinsdag, 14 december, 2021 - 19:30 tot 21:00

© 2021 Ziekenhuis Oost-Limburg