Coronavirus (SARS-coronavirus-2)

Coronavirus (SARS-coronavirus-2)
donderdag, 27 feb 2020

Het ZOL volgt de situatie rond de verspreiding van het coronavirus op de voet op. Op dit moment is er nog geen sprake van een uitbraak in België. Toch zijn we op onze hoede en treffen we de nodige voorbereidingen en maatregelen. We benadrukken dat er op dit moment geen reden is tot paniek.

Uit voorzichtigheid vragen we om patiëntenbezoeken en niet-dringende raadplegingen uit te stellen in twee gevallen: als u last heeft van hoesten, kortademigheid of koorts en als u recent terugkeerde uit enkele gedefinieerde landen waar het coronavirus opdook.

Wenst u meer informatie over het coronavirus dan verwijzen we u graag door naar deze website van de overheid. Heeft u daarna nog steeds vragen of bent u bezorgd, dan neemt u best (telefonisch) contact op met uw huisarts.

U kan een aantal eenvoudige maatregelen toepassen om de verspreiding van griep-, corona- of andere virussen te voorkomen. Was uw handen regelmatig, bedek uw mond en neus bij het hoesten of niezen en vermijd nauw contact met personen met symptomen van luchtweginfecties.

Meer Informatie

Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar deze website van de overheid. U vindt er algemene info, tips en antwoorden op veelgestelde vragen rond het coronavirus.

Dr. apr. Deborah Steensels, ziekenhuishygiëniste en microbiologe in het ZOL, gaf tekst en uitleg aan TVL. Klik hier om het nieuwsitem te bekijken.

© 2020 Ziekenhuis Oost-Limburg