11 uur is ontslaguur

11 uur is ontslaguur
vrijdag, 09 dec 2022

Ondergaat u een geplande ingreep en overnacht u in het ziekenhuis dan vragen we u om voor 11 uur de kamer te verlaten.
Zo kunnen we als ziekenhuis beter en efficiënter plannen. Dat heeft niet alleen voordelen voor ons als ziekenhuis maar vooral voor u als patiënt.
We sommen de voordelen graag even voor u op.

Duidelijkheid

Ontslag voor 11 uur heeft het voordeel van de duidelijkheid. Vanaf het moment dat de ingreep gepland wordt door de chirurg, kent u als patiënt de dag en het uur van uw ingreep en om hoe laat u het ziekenhuis zal mogen verlaten.
We helpen u dan ook al denken aan vervoer, thuishulp, thuisopvang of begeleiding. Dat is niet alleen klantvriendelijk maar zo kan u ook zonder zorgen naar huis.

Meer gerichte zorg

In ZOL willen we iedere patiënt de beste zorgen geven. En dat kan het best op een gespecialiseerde afdeling door een gespecialiseerd team. Krijgt u bijvoorbeeld een nieuwe knie, dan hoort u thuis op de afdeling Orthopedie.
Door de kamers voor 11 uur vrij te maken, kunnen we onze patiënten beter garanderen dat ze op de afdeling terechtkomen waar ze thuis horen.

Betere planning

Als ziekenhuis kijken we steeds naar het voordeel voor al onze patiënten en dat kan door een betere planning. Vertrekt u op de dag van uw ontslag voor 11 uur, dan kan de kamer tijdig gepoetst en klaargemaakt worden.

Een win-win situatie dus voor patiënten en ziekenhuis!

 

 

© 2023 Ziekenhuis Oost-Limburg