JCI accreditering

Het ZOL behaalde in juni 2019 het fel begeerde JCI-kwaliteitslabel voor de campussen Sint-Jan, Sint-Barbara en Medisch Centrum André Dumont.

Het ZOL levert met het behalen van dit label het bewijs van de uitmuntende zorgkwaliteit die de ruim 3.500 artsen en medewerkers aan hun patiënten leveren.

De Joint Commission International (JCI) is een externe, onafhankelijke en internationale accreditatiespecialist die labels toekent aan ziekenhuizen waar kwaliteitsvolle en veilige zorg geleverd wordt. Op basis van 1.300 meetelementen werd het ZOL een week lang tot in de kleinste details doorgelicht. En met succes want reeds op de laatste dag van de auditweek besliste JCI om het felbegeerde label aan het ZOL toe te kennen. JCI oordeelde dat het ZOL voldoet aan de hoge internationale standaarden die noodzakelijk zijn om zorg van uitmuntende kwaliteit aan te bieden. 

JCI is in meer dan 100 landen actief en heeft wereldwijd intussen aan ruim 1.000 ziekenhuizen een kwaliteitslabel uitgereikt.

Indien u een probleem wil signaleren betreffende kwaliteit en patiëntveiligheid, kan dit steeds via kwaliteit@zol.be Indien u echter zelf een melding wil doen aan JCI, kan dit via: jciaccreditation@jcrinc.com.

© 2021 Ziekenhuis Oost-Limburg