Tournée Minérale, goed voorbereid valt zo’n maand een pak beter mee!

Tournée Minérale, goed voorbereid valt zo’n maand een pak beter mee!
donderdag, 18 jan 2018

Alcoholmisbruik blijft nog te vaak onder de radar. Daarom heeft het ZOL als eerste Limburgse ziekenhuis een ‘Zorgpad Alcohol’ ontwikkeld. Het Zorgpad is er om mensen die mogelijk afhankelijk zijn van alcohol te detecteren, te sensibiliseren en te begeleiden naar ontwenning toe. Het Zorgpad wordt intussen al gebruikt op de diensten Psychiatrie, Gastro-enterologie en Spoed.

Wat nauw aansluit bij dit thema is Tournée Minérale, een initiatief van de Stichting tegen Kanker en de Druglijn. Tournée Minérale roept opnieuw op om tijdens de maand februari geen alcohol te drinken.

Op de website van Tourbnéé Minérale kan je heel wat tips  en recepten vinden waardoor je zo een maand makkelijker kan overbruggen. Alle tips en recepten kan je hier bekijken. 

Bovendien werd een officiele Tournée Minérale-mocktail, speciaal voor de campagne ontwikkeld. Een mix van limoen, vlierbloesem en basilicum.

Ingrediënten voor 1 mocktail:

20 ml limoensap
100 ml water
40 ml vlierbloesem
8 basilicumblaadjes
3 el crushed ice
kaneelpoeder


Doe de basilicum en de vlierbloesem in een shaker of confituurpot. Kneus de basilicum met een stamper zodat het sap van de basilicum vrij komt. Voeg het water, het limoensap en een snuifje kaneel toe. Wees er zuinig mee want kaneel overheerst snel. Sluit de shaker of confituurpot en schud krachtig. Giet het geheel door een zeef in een leuk glas en voeg ijs toe.

 

Dit recept werd ontwikkeld door www.themocktailclub.com.

© 2018 Ziekenhuis Oost-Limburg