Gezonde maaltijdtips voor het hele gezin

Gezonde maaltijdtips voor het hele gezin
woensdag, 13 sep 2017

Onlangs verscheen in het nieuws dat gezinnen wel gezond willen eten, maar niet goed weten hoe. Voor veel gezinnen is het een hele opgave om een gezonde maaltijd op tafel te toveren. De vaak misleidende reclame voor 'gezonde' voeding en kindervoeding maakt het er niet eenvoudiger op. ZOL-diëtiste Eline Dreezen geeft graag enkele tips mee voor een gezonde gezinsmaaltijd.

  • Maak verse soep met veel groenten. Als u een grote portie maakt, kan u deze makkelijk invriezen en heeft u op een snelle manier soep voor enkele dagen. Dit is ook een goede manier om kinderen voldoende groenten te laten eten.
  • Gebruik onbereide diepvriesgroenten en fruit. Deze zijn even gezond als verse groenten en vragen minder tijd bij de bereiding.
  • Restjes van de maaltijden kunnen perfect gebruikt worden om een gezonde maaltijd samen te stellen. Denk maar aan een lekkere ovenschotel of éénpansgerecht. Omdat deze al klaar zijn, vragen ze ook een kortere bereidingstijd.
  • Durf taken uit handen geven. Maak bijvoorbeeld de maaltijd klaar met het hele gezin. Kinderen vinden het fijn als ze kunnen helpen en dit stimuleert hen om de maaltijd met smaak op te eten.
  • Maak een weekplanning. Stel uw boodschappenlijstje samen zodat u alle ingrediënten al in huis hebt. Een goede voorbereiding is de helft van het werk.

Wees niet te streng voor uzelf. Niet alles kan perfect verlopen. Met deze tips hopen we u op de juiste weg te helpen.

© 2020 Ziekenhuis Oost-Limburg