5 tips voor een gezonde kerstvakantie

5 tips voor een gezonde kerstvakantie
dinsdag, 20 dec 2016

Er is niets gezelliger dan de kerstperiode. Koud buiten, lekker warm binnen en gezellig samen zijn met een rijkelijk gevulde tafel. Het is perfect mogelijk om in deze periode te genieten zonder te moeten denken aan de extra kilo’s.

Hierbij 5 tips van ons diëtistenteam om de Kerst gezond door te komen:

1. Streef naar gezonde en evenwichtige voeding op lange termijn!

Probeer altijd te streven naar een gezond eet- en leefpatroon, desnoods in begeleiding met een diëtist(e), om zo tijdens de feesten eens te kunnen zondigen zonder schuldgevoelens en extra kilo’s.Ga niet naar het feest met een te hongerige maag. Eet desnoods iets kleins voor je vertrekt zoals een stuk fruit of een potje magere yoghurt.

2. De juiste keuzes!

Kies voor een salade als voorgerecht zoals een garnaal- of zalmcocktail. Neem hierbij geen brood als extra. Probeer ook bij het hoofdgerecht en het dessert de juiste keuzes te maken of neem desnoods een kleinere portie.

3. Eet bewust!

Focus niet op de hoeveelheid eten die je naar binnen kunt werken, maar kies voor kwaliteit. Neem je tijd om van het eten te genieten. Eet rustig en proef echt de smaak. Een uitgebreid feestdiner is net om te genieten!

4. Alcohol zijn extra calorieën!

Wanneer je rechtshandig bent, is het goed om je glas aan de linkerkant te zetten zodat je bewust alcohol drinkt. Wissel alcoholische dranken ook eens af met caloriearme dranken zoals water, thee, koffie, light/zero frisdrank.

5. Beweging!

In plaats van de gehele dag aan tafel te zitten, kan je tussendoor gezellig met de familie of vrienden een wandeling maken. Trek je warme winterkledij aan en geniet van de frisse lucht.
Of … dans op de dansvloer!

Succes! 

 
 

Agenda

Infodag Afasie in het ZOL 2017
donderdag, 28 september, 2017 - 14:00 tot 16:00
Informatieavond Borstreconstructie (BRA DAY)
woensdag, 18 oktober, 2017 - 19:00 tot 21:00
Infonamiddag ZOL 21-10-2017
zaterdag, 21 oktober, 2017 - 13:30 tot 16:00

© 2017 Ziekenhuis Oost-Limburg