Infosessie voor kankerpatiënten - Vermoeidheid

Infosessie voor kankerpatiënten - Vermoeidheid
Datum: donderdag, 30 november, 2023 - 14:00 tot 16:00
Locatie: ZOL Genk, campus Sint-Jan, Synaps Park 1, 3600 Genk
Lokaal: Vergaderzaal G -1.14

Vermoeidheid is de meest frequente bijwerking van kanker en zijn behandeling. Tot 90% van de patiënten wordt hiermee geconfronteerd. Vermoeidheid bij kanker verschilt sterk van een ‘gewone’ vermoeidheid omdat ze langer duurt en niet alleen verholpen kan worden met rust.

Kankerpatiënten beschrijven hun vermoeidheid vaak als een totaal gebrek aan energie, een gevoel van uitputting. Deze vermoeidheid heeft impact op hun dagelijkse bezigheden en vermindert hun levenskwaliteit. Van zorgverleners wordt verwacht dat ze er de nodige aandacht aan besteden en via een gerichte aanpak de levenskwaliteit van de kankerpatiënt helpen verbeteren.

Op donderdag 30 november van 14 tot 16 uur organiseren het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) en Kom op tegen Kanker een infonamiddag over ‘vermoeidheid bij kanker’. Zowel patiënten als hun partners, familie en vrienden zijn welkom. Met de infonamiddag willen we iedereen uit de omgeving van de kankerpatiënt er immers attent op maken dat vermoeidheid bij kanker hoort en een zware impact heeft op het functioneren van de patiënt. Concrete initiatieven zoals Rekanto worden hier toegelicht. U mag zich die dag aanmelden aan het onthaal.

Voor meer info kan u contact opnemen met bij Christel Vangompel, oncocoach: christel.vangompel@zol.be - 089/32 65 82 of Sabine Vandecasteele, oncocoach: sabine.vandecasteele@zol.be - 089/32 65 84.

Registreren is niet meer mogelijk.
Inschrijven is niet meer mogelijk.

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg