Dr. Hans Verhelst

Foto dr. Hans Verhelst

 

Dr. Hans Verhelst

Dienst Algemene, Abdominale en Oncologische Chirurgie
Kliniekhoofd, Maag- en Slokdarmchirurgie
Ziekenhuis Oost Limburg (ZOL Genk, campus Sint-Jan – Genk, ZOL Genk, campus Sint-Barbara – Lanaken, en ZOL Maas en Kempen – Maaseik)

Dr.Hans Verhelst is een bovenbuikchirurg (Upper Gastrointestinal) en bariatrisch chirurg. Naast slokdarm-, lever-, pancreas- en galwegchirurgie legt hij zich toe op vermageringsoperaties.

Hij genoot zijn opleiding in de KU Leuven en werkte vervolgens bijna twee jaar als chirurg in de functie van Chef de Clinique in het Hôpital Pitié de la Sâlpétrière in Parijs onder leiding van Professor Laurent Hannoun en Professor Jean-Christophe Vaillant, waar hij zich subspecialiseerde in de bovenbuikchirurgie.
Sedert 2001 is hij staflid op de dienst Abdominale- en Algemene Heelkunde in het Ziekenhuis Oost Limburg in Genk. Vanaf 2005 tot 2019 was hij ook diensthoofd. Hij beklede ook meerdere managementsfuncties op ziekenhuisniveau als lid van de Medische Raad en Medische Directie.
Hij heeft in Genk in 2001 de Lever-Galweg-Pancreaschirurgie opgestart.
Sedert 2003 legt hij zich ook toe op Bariatrische Heelkunde waarbij hij vooral gespecialiseerd is in revisionele bariatrische heelkunde. Intussen heeft hij meer dan 4000 patiënten behandeld. Vanaf 2017 worden complexere gevallen met de robot uitgevoerd.

Hij geniet als lesgever en proctor voor Intuitive Surgery, internationale faam in robot geassisteerde gastric bypass operaties. In binnen- en buitenland heeft hij meerdere chirurgen opgeleid. In België deed hij de eerste vermageringsoperatie ooit met de robot en heeft hij nog steeds de meeste ervaring.

Begin 2017 startte hij ook met een gepersonaliseerde interactieve App om de patiënten postoperatief nog beter te kunnen opvolgen en begeleiden.

Sinds 2019 doet hij frequent zowel oncologische maag- als slokdarmresecties met de robot. Een minimaal invasieve benadering voor zowel de thorax als de buik, zorgt voor minder pulmonale complicaties, een sneller herstel en kortere hospitalisatieduur.

De raadpleging is voorzien in ZOL Genk, campus Sint-Jan 089 32 60 20

© 2023 Ziekenhuis Oost-Limburg