Coördinator Obesitas zorgpad

 

 

Mevr. Sandra Latet

Verpleegkundig Coördinator Obesitas Zorgpad
Ziekenhuis Oost Limburg (St.Jan - Genk, St. Barbara - Lanaken en Maas en Kempen - Maaseik)

Mevr. Sandra Latet coördineert als verpleegkundige het zorgpad voor de behandeling van Obesitas.
Concreet houdt dit in dat Sandra instaat voor de klinische en polyklinische opvang van de patiënten, en begeleiding doorheen het zorgtraject. Zij is een contactpersoon voor de patiënt, zijn/haar huisarts en andere verwijzers. Zij staat bovendien in voor het verzamelen van de medische gegevens, plannen van het overkoepelend multidisciplinair obesitas overleg (MOC) en data-registratie.

Door haar jarenlange ervaring, eerst als verpleegkundige, nadien als Obesitascoordinator (sinds 2012) weet zij heel goed wat er gebeurt in het traject van de patiënt en is zij in staat om alle noodzakelijke uitleg te geven over het conservatieve en heelkundige traject.

Sandra is een van de meest ervaren Obesitascoördinators van Vlaanderen. Na 8 jaar Obesitascoördinator te zijn geweest in het Jessa ziekenhuis te Hasselt, vervult zij sinds 2020 die functie in het Ziekenhuis Oost Limburg.

Zij heeft meerdere andere coördinators opgeleid en geeft regelmatig voordrachten over de organisatie van het zorgpad Obesitas.

Sandra Latet werkt als belangrijke schakel in het zorgpad nauw samen met Dr. Wim Bouckaert (Kliniekhoofd Obesitaschirurgie), Dr. Yves Kockaerts (Diensthoofd Dienst Endcocrinologie), de groep van dietisten, de groep psychologen en kinesisten. Ook vereist de optimale zorg een goede samenwerking met de diensten Gastroenterologie, Pneumologie, Cardiologie en Radiologie.

Andere chirurgen, werkzaam binnen het Obesitaszorgpad, zijn:
Dr. Frank Claessens
Prof. Dr. Joep Knol
Dr. Hans Verhelst

Tel. 089 32 60 25
sandra.latet@zol.be

© 2021 Ziekenhuis Oost-Limburg