Spoedcast

In deze maandelijkse podcast stellen we een relevant onderwerp uit de urgentie- rampen- en prehospitaal geneeskunde voor. Ons doel is om de discussie open te trekken en kritisch te kijken naar de stand van de wetenschap over deze onderwerpen. Ons panel van 4 urgentie-artsen geeft zijn mening. We hopen hiermee de discussie aan te zwengelen en onze collega's te stimuleren tot kritische reflectie over deze thema's. Het is aan eenieder om zijn eigen beslissingen en richtlijnen te volgen, want voor aanbevelingen en richtlijnen hebben we beroepsverenigingen en peer-review!

Volg onze boeiende podcast nu op Spotify

Over het panel

  • Dr. Ruben Haesendonck

Urgentie arts pur sang met postgraduaat in rampenmanagement plus tropische geneeskunde en publieke gezondheidszorg. Bijkomende ervaring opgedaan inzake trauma en rampengeneeskunde op meerdere opdrachten in het buitenland met artsen zonder grenzen o.a. in Haïti en Irak. Specifieke interesse in de traumatologie, point of care echografie en toxicologie met overall didactische ingesteldheid.

  • Dr. Pieter Jan Van Asbroeck

Gepassioneerd urgentie-arts met uitgesproken interesse in rampenmanagement en toxicologie. Hiernaast een multitaskende duizendpoot met een een brede belangstelling in verschillende domeinen.

  • Dr. Cedric Van Dijck

Anesthesist én urgentie-arts volgens de aloude traditie, maar toch met de nieuwste inzichten op vlak van luchtwegmanagement, prehospitaal geneeskunde en trauma opvang. Nam veel ervaring mee uit de Verenigde Staten als flight physician en urgentie-arts in een van de grootste level 1 trauma centra van het land. In navolging van Vesalius nog steeds actief als medisch illustrator.

  • Dr. Ben Van Bylen

Ben is een enthousiaste anesthesist en urgentie-arts. Hij heeft zich na zijn basisopleiding
verdiept in de cardio-anesthesie in Londen, waar hij zich heeft toegelegd op cardiale point-of-care echografie en extracorporele life-support. Daarnaast is hij ook een gepassioneerde ATLS-instructeur.

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg