Slaapcentrum (ZOL Maas en Kempen)

Slaapkliniek ZOL Maas en Kempen is een multidisciplinaire samenwerking tussen onderstaande disciplines met als coördinator dr E. Cox (Europees erkend Sleep Medicine specialist).

Bij het horen van slaapkliniek denken velen dat ze enkel een afspraak kunnen maken wanneer ze slecht slapen of fel snurken tijdens de slaap.

We onderzoeken en behandelen echter veel meer dan enkel ‘slecht slapen’ of ‘snurken’. Zo onder meer mensen die knarsetanden, rusteloze benen hebben tijdens de nacht, felle nachtmerries hebben, overdag in slaap dreigen te vallen in de auto of bij monotone activiteiten etc.

Vaak heeft u er last van, maar nog meer uw partner die dagelijks naast u slaapt.

We begrijpen dat het voor velen een drempel is om een afspraak te maken voor bijvoorbeeld een ‘snurk’-probleem, rusteloze benen, ... Maar een deel van onze patiënten geeft, na instelling van de behandeling, aan dat ze beter de stap nog eerder hadden gezet, zowel voor zichzelf als voor het slaapcomfort van de partner.

Een consultatie bij de arts en daaropvolgend een slaaponderzoek kan heel nuttig zijn om de juiste diagnose te stellen en de meest aangewezen behandeling op te starten. Er kunnen diverse oorzaken zijn voor uw slaapstoornissen of -problemen. Vandaar dat het belangrijk is dat er multidisciplinair naar de slaapproblematiek wordt gekeken om de meest geschikte behandeling voor u te zoeken.

© 2022 Ziekenhuis Oost-Limburg