Welkom (Rug- en nekrevalidatie)

Rug- en nekaandoeningen vormen één van de belangrijkste klachten binnen de gezondheidsproblematiek. Aanhoudende pijnklachten ondermijnen het functioneren thuis, op de werkvloer en in het sociale leven.

Klinische fase (ZOL Genk, campus Sint-Jan)

Onderging u een operatie ter hoogte van de wervelkolom, dan komt de kinesitherapeut langs om enkele technieken aan te leren en advies te geven om veilig terug in beweging te komen. Tevens zal u uitgenodigd worden voor een informatiemoment en het aanleren van enkele rugoefeningen.

Poliklinische fase (ZOL Genk, campus Sint-Barbara)

Rug- en nekrevalidatieprogramma

Het rug- en nekrevalidatie programma is opgebouwd om de patiënten die een hoger risico lopen op chronische beperkingen of pijn te identificeren en therapie op maat te kunnen aanbieden.

Via een pedagogische aanpak tracht men de patiënt gerust te stellen en aan te moedigen om zoveel mogelijk actief te blijven. Het gradueel opbouwen van de functionele belastbaarheid en hervatting van de beroeps-activiteiten staan centraal. Via het concept van self-management gaat men ervan uit dat de patiënt zelf de capaciteit heeft om positieve strategieën te ontwikkelen om zich aan zijn situatie aan te passen, en dat hij zelf de vicieuze cirkel ​kan doorbreken van fysieke deconditionering, een negatieve gemoedsgesteldheid, een stopzetting van zijn normale activiteiten en angstgevoelens.  

Inhoudsverantwoordelijke
Dr. Peter Hallet, Revalidatie - 2019

© 2022 Ziekenhuis Oost-Limburg