Voorstelling team

De arts

De orthopedisch chirurg onderzoekt en behandelt klachten aan de botten, gewrichten, spieren en pezen. Bijvoorbeeld na een ongeval of sportblessure met botbreuken of spierletsels tot gevolg. Andere voorkomende aandoeningen zijn slijtage van de gewrichten of aangeboren afwijkingen in het bottenstelsel. Veel voorkomende grote operaties zijn bijvoorbeeld heup- en knievervangingen.

De verpleegkundige

Tijdens uw opname verblijft u op één van de afdelingen orthopedie (GB30 of GB35). Hier wordt u dagelijks verzorgd door het verpleegkundig team.

De kinesitherapeut

Zowel voor als na de operatie is een goede beweeglijkheid van het gewricht belangrijk. Tijdens het verblijf in het ziekenhuis komt de kinesitherapeut dagelijks langs om u veilig te leren stappen, samen de trap te nemen en een aantal oefeningen aan te leren. Reeds enkele dagen voor de operatie kan u de oefeningen thuis overlopen. Op deze manier raakt u ermee vertrouwd en verloopt de revalidatie nadien ook vlotter. Deze oefeningen vindt u terug in de desbetreffende brochures.

De ergotherapeut

Om u zelfstandig te kunnen behelpen zal u een aantal technieken aangeleerd worden door de ergotherapeut(e) en zullen tips en leefregels meegegeven worden. Deze tips en richtlijnen helpen u om de eerste weken na de opname aan bepaalde houdingen en bewegingen de nodige aandacht te geven.

De sociaal werker

Bij eventuele sociale problemen in verband met opname, ontslag, opvang, aanvraagdocumenten… kan u beroep doen op de dienst Patiëntenbegeleiding. Bij taalproblemen kan er ook altijd een interculturele bemiddelaar ingeschakeld worden. Het is belangrijk deze aandachtspunten zo snel mogelijk en liefst al bij de opname te melden, zodat we samen met u naar een gepaste oplossing kunnen toewerken.

© 2022 Ziekenhuis Oost-Limburg