Dr. Margot Den Hondt, dr. Nicolas Verhelle en dr. Bob Vermeulen werken samen in een uniek teamverband. Door hun gemeenschappelijke academische en universitaire opleiding en carriëre en toch uiteenlopende persoonlijke interessegebieden vullen zij elkaar aan en kunnen zij een enorme diversiteit aan zorg aanbieden met kwalitatief hoogstaand en toch persoonlijk karakter.

Dr. Jeroen Poelaert is werkzaam als ASO in onze dienst. Dr. Poelaert voltooide zijn geneeskunde-studie in 2017. Hij wordt binnen ons team verder opgeleid tot plastisch chirurg. Alle activiteiten van dr. Poelaert gebeuren in overleg en onder directe of indirecte supervisie van één van de stafleden. 

Het team van chirurgen wordt aangevuld door een ondersteunend team. Zij zorgen dagelijks voor kwalitatief hoogstaande ondersteuning: van administratie, verpleegkundige zorgen tot assistentie in de operatiezaal. 

 

 

Dr. Margot Den Hondt

Dr. Margot Den Hondt

Als plastisch chirurg streeft dr. Den Hondt naar puurheid, discretie en authenticiteit. Het is haar missie om naar jou te luisteren. dr. Den Hondt heeft een bijzondere interesse voor reconstructieve microchirurgie, huidtumoren, hoofd-hals chirurgie en chirurgie van de aangezichtszenuw (nervus facialis). Daarnaast sub-specialiseert zij zich in migraine chirurgie.

Dr. Den Hondt behaalde in 2011 haar Geneeskunde diploma (MD) met grootste onderscheiding (summa cum laude) aan de KU Leuven. Dat jaar werd ze ook toegelaten tot de opleiding Plastische Heelkunde te UZ Leuven o.l.v. Prof. Jan Vranckx. Ze startte haar opleiding in het Imeldaziekenhuis Bonheiden (Algemene Chirurgie) en deed orgaantransplantatie en -prelevatie wachtdiensten in UZ Leuven. Naast haar scholing Plastische Chirurgie in UZ Leuven, werd zij ook opgeleid in het MUMC Maastricht o.l.v. Prof. René van der Hulst.

Naast haar klinische opleiding behaalde zij een doctoraatstitel (PhD) na een vierjarig onderzoek over tissue engineering bij transplantatie van de luchtpijp. Met dit onderzoek won ze verschillende internationale prijzen, in de Verenigde Staten en Europa. Bovendien kreeg ze hierdoor de kans om Travel Fellow te zijn bij experten in reconstructieve microchirurgie, lymfechirurgie, fat grafting en hoofd-hals chirurgie in Helsinki, Barcelona, Palma en Palermo. Haar passie voor kennis doorgeven mondde ook uit in het organiseren van internationale cursussen microchirurgie en flapdissectie aan de KU Leuven.

Bijkomend mocht zij een Fellowship van 12 maanden in Complexe Aangezichtschirurgie volbrengen bij Prof. Sydney Ch’ng in Sydney, Australië. Zij werkte hier ook aan het Melanoma Institute Australia, een toonaangevend instituut dat wereldwijd mee de behandeling uitstippelt van melanomen en andere huidtumoren. Tijdens een Fellowship Esthetische (aangezichts)chirurgie bij Dr. Patrick Tonnard en Dr. Alexis Verpaele in het Coupure Centrum te Gent, werd zij vertrouwd met micro- en nanofat grafting, alsook de MACS-lift techniek die deze experten ontwikkelden. In 2020 behaalde zij de eerste plaats op het nationaal examen van het Collegium Chirurgicum Plasticum.

In 2018 behaalde dr. Den Hondt ook een Master in Management en Beleid van de Gezondheidszorg (KU Leuven). Tijdens haar masterthesis verdiepte ze zich in de gevolgen van second victim zijn, d.i. de impact van een medisch incident op zorgverleners.

Dr. Den Hondt is trotse mama van een dochter, Laure (°2020). Ze haalt haar energie en inspiratie uit yoga, de boeken van Brené Brown en het durven dromen. Bovenal maakt ze met veel blijdschap deel uit van dit hechte team.

 

Dr. Nicolas Verhelle

 

Dr. Nicolas Verhelle

Opleiding Geneeskunde: 1990-1997

 • LUC (Diepenbeek) en KUL (Leuven)

Opleiding Plastisch Chirurg: 1997-2003

 • 3 jaar Algemene Heelkunde
  • AZ Damiaan, Oostende (2 j.)
  • AZ Palfijn, Merksem (1 j.)
 • 3 jaar Plastische Heelkunde
  • UZ Gasthuisberg, Leuven (1 j.)
  • CHU Sart Tilman, Luik (2 j.)

Bijkomende Opleiding / Diploma’s

 • 7 maanden Hoofd en Hals Heelkunde (dr. D. Soutar)
  • Canniesburn Hospital, Glasgow, Schotland
 • 6 maanden Esthetisch Fellowship (Dr. D. Marchac)
  • Hôpital des Princes, Parijs, Frankrijk
 • 3 juni 2005: ULg, Université de Liège
  • Doctoraat in Medische Wetenschappen (Ph.D.)
 • Sinds begin 2005:
  • Associatie met dr. Van den hof in het ZOL te Genk, ZOL Genk campus Sint-Jan en Sint-Barbara (Lanaken)

Bijzondere Interessegebieden

 • Gelaatsheelkunde
 • Reconstructieve en Esthetische Borstchirurgie

 

Dr. Bob Vermeulen

 

Dr. Bob Vermeulen

Dr. Bob Vermeulen is diensthoofd van de afdeling plastische chirurgie van het ZOL - ZMK en het Noorderhart Ziekenhuis (vroegere Mariaziekenhuis in Pelt).

Hij studeert af als arts aan de Katholieke Universiteit in Leuven. Zijn vooropleiding algemene chirurgie in Aalst en Roeselare stoomt hem in 5 jaar klaar voor zijn eigenlijke doel: Plastische Chirurgie. Hij wordt hierin geschoold door prof. dr. Phillip Blondeel, Prof. Dr. Moustapha Hamdi, Prof. Dr. Stan Monstrey, … gedurende een 4-jarige opleiding in de Plastische Chirurgie aan het UZ Gent. Nadien is hij nog enkele jaren academisch staflid in het ErasmusMC en het Franciscusgasthuis te Rotterdam. In 2014 vervoegt hij het team in het ZOL en is sinds begin 2019 diensthoofd.

Dr. Vermeulen wordt gedreven door een professionele passie voor schoonheid en technische perfectie. Door een empathische band met zijn patiënten op te bouwen streeft hij naar een topresultaat.

U kan bij dr. Vermeulen terecht voor esthetische en reconstructieve borstchirurgie en (esthtische) gelaatschirurgie. Zijn uitgebreide kennis van niet-heelkundige en regeneratieve technieken in de gelaatsverjonging (spierontspanners, fillers, PRP (vampire lift), skin boosters, draadjeslift, lipofilling, nanofat grafting) zijn binnen de werking van het ZOL een meerwaarde.

Dr. Vermeulen is (supra)microchirurg, met toepassingen in borstreconstructies (DIEAP flap, SGAP flap, PAP flap etc.), oncologische reconstructies, posttraumatische reconstructies en heelkundige behandeling van lymfoedeem.

Naast zijn activiteiten in het ZOL en Noorderhart Ziekenhuis is dr. Vermeulen reeds jaren expert in gelaatsverjonging, skin resurfacing en regeneratieve (gelaats)behandelingen.

Dr. Vermeulen is gehuwd met dr. Isabelle Segaert en papa van Simon, Victoria en William.

 

Dr. Jeroen Poelaert

Arts-specialist in opleiding

 

 

Secretariaat

 

Graziella Petrosillo
Praktijkassistente

 

 

Carla Lambie
Verpleegkundige polikliniek

 

 
 
 
 
 
 
 
 

© 2022 Ziekenhuis Oost-Limburg