Met welke supplementen en voorschotten moet u rekening houden?

Kamersupplement

Het Ziekenhuis Oost-Limburg hanteert enkel een supplement op éénpersoonskamers:

 • € 50,00 voor een standaard éénpersoonskamer
 • € 84,00 voor een grote éénpersoonskamer met douche
 • € 92,00 voor een luxe-éénpersoonskamer (enkel dienst gynaecologie-materniteit - J10)

Supplement artsen

De arts rekent een honorarium aan dat afhankelijk is van de prestaties die hij gaat uitvoeren. Dit honorarium is vastgelegd via de officiële tarieven in de overeenkomst Artsen-Ziekenfondsen. Deze tarieven die men de verbintenistarieven noemt worden altijd gevolgd in het Ziekenhuis Oost-Limburg.
Bij een verblijf in een éénpersoonskamer moet u er rekening mee houden dat de arts een supplement op zijn ereloon kan aanrekenen tot een maximum van 150 %.

Omwille van wettelijke verplichting kan u hier een link terugvinden naar de website van het RIZIV in verband met de conventionering van de artsen. Nogmaals wensen wij te benadrukken dat dit onderscheid niet van toepassing is voor de artsen van het Ziekenhuis Oost-Limburg. Voor alle prestaties verricht binnen het Ziekenhuis Oost-Limburg en gefactureerd door het Ziekenhuis Oost-Limburg worden de conventietarieven toegepast.

Voorschot

Tijdens het opnamegesprek wordt u gevraagd een voorschot te betalen. Dit bedrag wordt in mindering gebracht van uw factuur. Het voorschot dat u dient te betalen bedraagt:

 • Voor patiënten aangesloten bij een Belgisch ziekenfonds:

   

     Niet-WIGW’s  WIGW’s  Kinderen
  Gemeenschappelijke kamer € 0,- € 0,- € 0,-
  1-persoonskamer € 300,- € 200,- € 200,-

  Dagziekenhuis: € 0,-
   

 • Voor patiënten zonder Belgisch ziekenfonds:
  Indien u niet in het bezit bent van een geldige garantieverklaring of E 112-formulier, vragen wij u een voorschot van 1100 euro per opnamedag.
  Buitenlandse patiënten zonder Belgisch ziekenfonds worden standaard op een gemeenschappelijke kamer opgenomen. Een éénpersoonskamer kan toegekend worden mits het betalen van een extra voorschot van 600 euro per dag. Dit resulteert dus in een betaling van 1700 euro per dag.

  Voor Buitenlandse patiënten zonder Belgisch ziekenfonds, maar met een garantieverklaring van de verzekering, worden ook standaard op een gemeenschappelijke kamer opgenomen. Een éénpersoonskamer kan toegekend worden mits het betalen van een voorschot van 600 euro per dag.

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet deze te stellen tijdens uw opnamegesprek.

© 2023 Ziekenhuis Oost-Limburg